A brit cégek fele alkalmazna korábbi hackereket

2014. november 21. 15:54 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egy friss, 2014 októberi kutatásban arra keresték a választ, vajon a vállalatok, nagyvállalkozások IT részlegein mennyire van meg a megfelelő naprakész szakértelem ahhoz, hogy hatékonyan felvehessék a küzdelmet a számítógépes bűnözőkkel.

A svájci KPMG International felmérésében háromszáz olyan IT és HR vezetőt kérdeztek meg, akik 500 és 10,000 főt alkalmazó nagyvállalatoknál dolgoznak. Az eredmények között számos meglepő és kevésbé meglepő adat kerül a felszínre.

Először is a többség őszintén elismerte, nem rendelkeznek elegendő készséggel ahhoz, hogy hatékony megvédjék az IT infrastruktúrájukat, a válaszadók 60% szerint nincs elegendő felkészült szakemberük ehhez a feladathoz.

57%-a a megkérdezetteknek úgy vélekedett, hogy az utóbbi két esztendőben ez a speciális feladat kétségkívül minden eddiginél nehezebb feladatot ró a szakemberekre, míg 52% látja úgy, hogy ezen a területen agresszív fejvadászattal happolják el a cégek egymástól az ütőképes specialistákat.

Abban szinte egységes az álláspont - 74% - hogy vállalati környezetben vadonat új ismeretek, skillek szükségesek az újonnan megjelenő támadási formák elleni hatékony fellépéshez.

A felmérésben szereplő vállalatok 70%-a azonban jelenleg nem rendelkezett megfelelő színvonalú adatvédelmi stratégiával és a privát szférát hatékonyan védelmező megoldásokkal.

Érdekes, hogy a megkérdezett brit cégek több, mint fele nyilatkozott úgy, hogy emiatt erősen fontolgatja korábbi hackerek alkalmazását, sőt ezt akár annak ellenére is fontolóra vennék, ha az illető korábban már volt büntetve.

Az mindenesetre a felmérés kapcsán elmondható, hogy a szakmai tudásanyag elavulása soha nem látott mértékben felgyorsult, és a IT biztonsági szakembereknek folyamatosan kell képezniük magukat, hiszen szinte naponta egészül ki ez a terület új ismeretekkel.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása