Rangos elismeréseket kapott az ESET

2017. augusztus 29. 06:58 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A Parental Control for Android gyermekvédelmi terméket és a Cyber Security Pro macOS biztonsági megoldást díjazta a világ vezető biztonsági szoftvertesztelője, az AV-Comparatives. A tesztek során a programok hatékonysága, egyszerűsége, felhasználóbarát felépítése és sebessége vívta ki leginkább a szervezet tesztelőinek elismerését. A szakmai körökben ismert SC Magazine pedig az ESET Endpoint Security vizsgálata során minden kategóriában a maximum 5 pontos értékelést adta a terméknek.

Az AV-Comparatives kiemelten értékelte a Parental Control for Android megoldását, amely elnyerte az AV-Comparatives Approved Parental Control Award for 2017 díját. Az ESET programjával együtt csak három olyan megoldás volt, amely megfelelt a tesztelés szigorú követelményeinek és megkapta a szervezet hitelesítését.

A szoftver távol tartja a gyermekeket a felnőtt oldalaktól, és megvédi a szerencsejátékra buzdító, vagy a fegyvereket reklámozó tartalmaktól.

Az AV-Comparatives tesztjén a 2000, gyermekeknek nem ajánlott oldal 98%-át blokkolta az ESET programja. A Parental Control for Android segíti a szülőket abban a törekvésükben, hogy gyermekeik számára könnyen ellenőrizhető biztonságos online böngészést biztosítsanak, megfelelő szabályok szerint kezelhessék az alkalmazásokat és weboldalakat, illetve a gyermekekkel együtt dönthessék el, hogy melyikhez nem ajánlatos a hozzáférés.

Ahogy egyetlen operációs rendszer, úgy az Apple OS X környezet sem kártevőálló és számos vírus, sebezhetőséget kihasználó kártékony kód fenyegeti napjainkban. Elég például csak a nemrégiben megjelent FruitFly zsarolóvírust említeni, amely elzárja a felhasználókat adataiktól.

A kifejezetten macOS felhasználóknak szánt ESET Cyber Security Pro egy teljes értékű megoldás, amely biztonságos internetezést, illetve a vírusok, kémprogramok és más kártevők ellen is védelmet kínál.

Az adathalászat elleni funkcióval biztonságosan kezelhetők az olyan személyes adatok, mint a felhasználónevek, jelszavak és banki adatok.

A program megkapta az AV-Comparatives hitelesítését és ajánlását, illetve a független szervezet elismerően nyilatkozott az egyedi fájlok vizsgálatának lehetőségéről, az egyszerű hozzáférés kezelésről és a szülői felügyelet funkcióról.

A szervezet kiemelte a szoftver átlátható felépítését és könnyű kezelhetőségét is, ezt írták róla: "Az ESET programja az egyszerű telepítés után minden beavatkozás nélkül működik, és csak akkor figyelmezteti a felhasználót, ha szükséges."

Az AV-Comparatives eloszlatta a Mac-felhasználók azon aggodalmát is, amely szerint egy külső szoftver jelentősen lassítaná a gépüket, megerősítve, hogy a program működése számottevően nem befolyásolja hátrányosan a napi működéshez szükséges teljesítményt, és nem csökkenti az internet elérés sebességét sem.

Az SC Magazine értékelésében az ESET Endpoint Security vállalati termék minden kategóriában a legmagasabb ötös értékelést kapta.

A szakmai magazin a fogyasztói termékekhez hasonlóan itt is a könnyű használhatóságot és a teljes körű átfogó védelmet emelte ki, és ár-érték arányban is az ajánlott megoldások közé sorolta a terméket.

A szakértők kiemelték az Endpoint Security azon tulajdonságát is, hogy a mesterséges intelligencia segítségével proaktív védelmet nyújt a még ismeretlen kártevők ellen, így felhasználóink az olyan új fenyegetések ellen is védve vannak, melyek ellenszerét még senki sem készítette el.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása