Fogyókúra automata üzemmódban

2022. január 31. 13:03 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Nincs új a nap alatt, csodás fogyókúra tematikánk korábban már többször is szerepelt a posztok között, az egyik legemlékezetesebb talán a Fogyjunk le csokival kezdetű átverés volt. Mivel a probléma örök, sőt a pandémiás időszak sokaknál még a kevesebb mozgást indukált, folyamatosan ömlenek ránk a kéretlen ajánlatok, amik közül most egy újabbnak járunk utána.

Az vagy, amit elhiszel - facsarhatnánk ki az eredeti mondást úgy, hogy még így is maximálisan igaz maradjon, sőt.

Idézzük fel előzetesen, miket szoktunk figyelni egy kéretlen üzenet, adathalászati próbálkozás kapcsán: csali ígéret, amivel hihetetlenül jól járunk majd, helyesírási és ékezet hibák a szövegben, közeli rokonság a Google Translate nyers-fordított nyelvezetével, és persze akciós ár. Ezek itt mind szépen sorakoznak mai munkadarabunknál, amelynek címe "Nem fogyni nem lehet!".

Kezdjünk is pár jellegzetes idézettel, milyen zseniális segítséget kaphatunk: "A közismert táplálkozási szakember egy új, fogyás trendről beszélt - el keton étrendről, amely belső zsírt éget egy teljesen automatikusan." Aztán van ilyen is: "Az új módszer segítségével nem lehet nem lefogyni, mivel a bőr alatti zsírral biokémiai folyamatok szintjén folyik a harc.".

Sőt hogy milyen egyszerű az úgynevezett módszer, arról megtudhatjuk, hogy: "Teljesen automata üzemmódban megy végbe. Maga az ember semmilyen negatív hatást nem érez, nem kell sportolnia a fogyáshoz, nem kell éheznie. Ha megszokásból minden nap a mérlegre áll, akkor a keton szedésekor minden nap a testsúly csökkenését fogja tapasztalni."

Az európai ember türelmetlen, megszokta, hogy mindent azonnal akarjon, csak befizeti a pénzt, és máris erőfeszítés nélkül jöjjön az eredmény: instant leves, megvilágosodást ígérő tábor, 48 óra alatt elsajátítható profi nyelvtudás és hasonlók.

A gyors eredmény ígéretet itt is megkapjuk, ezt írják az oldalon: "Részletesen a fogyás új módszeréről, a keton diétáról, a híres dietológust, Tordai Mayát kérdeztük".

Akkor most táplálkozástudományi szakismeretek nélkül, faék egyszerűséggel csak és kizárólag az igazmondás irányából nézzük meg, ki ez a híres Tordai Maya dietológus. Vagy elég rosszul menedzseli SEO-ját, vagy nem publikál eleget a világhálón, a Google kereső a nevére nem igazán bőbeszédű.

Ám aki emlékszik, hogyan boncoljuk fel az ilyen csalásokat, emlékezhet a fordított képkeresésre, induljunk hát el erre, nézzük meg Tordai Maya "Magyarországon világhírű" dietológus fotójára mit köp ki TinEye szolgáltatás. Ez utóbbi böngésző kiegészítőként is elérhető, és kényelmesen használható.

Nos hát ez felettébb érdekes, itt a képen Tordai Maya helyett Regina Akhunyanova szerepel, egy orosz Regina Doktor klinikáról néz velünk szembe mosolyogva. Most vagy egypetéjű ikrek, akiket két különböző országban fogadtak örökbe, vagy esetleg hamis a kép - tanácstalanok vagyunk.

Akkor nézzünk meg most néhányat Tordai "doktornő" páratlan eredményei közül.

"Szeretnék egy néhány kliensem fényképet megmutatni, akik a ketózis segítségével fogytak le. Ezek a legbonyolultabb esetek- a keton nélkül ezek az emberek ezelőtt nem tudtak lefogyni. Ella, előtte- 107 kg, utána- 54 kg".

Jöjjön a rutinszerű képkeresés, és az eredményekből az látható, a magyar Ella török és orosz weblapokon is látható, esetleg nem is Ella?

Éva fotóinak keresése pedig Maria Quinones néven ad találatokat.

Ezek után meg sem lepődünk, hogy Maria, aki "előtte- 105 kg, utána- 55 kg" szintén számos orosz oldalon szerepel, felvetve az a nyugtalanító dilemmát, hogy a két képen itt sem ugyanazt a személyt láthatjuk esetleg netalántán.

Szerencsére van link az oldalról az igazi egyetlen hiteles, korrekt és egységes, tévedést kizáró "hivatalos" webhelyhez is, amely további látványos sikereket mutat. Viktóriából egész oroszországi arzenált láthatunk a keresési eredményekben. Gabriellára rákeresve a találatokból kiderül, máshol ő valójában már Jessica Valitutto, esetleg megint máshol mint Carolina szerepel, ki érti ezt?

Laura pedig Kayla Itsines néven köszön vissza a képkeresés után - egyedül talán az ő képei után látszik hihetőnek legalább az a rész, az előtte-utána fotók azonos személyről készülhettek.

A visszajelzések, értékelések minősége, hihetősége is megér egy misét. "Ilyen készítményt akarok! Szaladok, hogy amíg készleten van meg tudjam rendelni. - Kovács Rebeka" vagy "Köszönet. Ez egy nagyon jó hír - Nagy János".

De van itt ilyen is: "Én szintén fogytam a KETO DIET segítségével!!! 18 kg 7 nap alatt. Eddig, ilyen mértékben még soha nem fogytam. Sok köszönet a cikkért!!! - Ildi" Szóval hitelesség tekintetében valahogy a tízes skálán inkább a mínusz egyhez közelítőnek tűnik számunkra.

Képekből, értékelésekből ennyi éppen elég, nézzünk akkor még rá érdekességképpen a domainekre is, ki foglalta le azokat. A .bs végződés a Bahama-szigetek internetes legfelső szintű tartomány kódja, onnan regisztrálták a Brazíliában üzemeltetett oldalt. A "hivatalos" weboldalnál is ugyanez a felállás, csak ott 2021-es a bejegyzés dátuma.


Itt a vége, fuss el véle. Ha még emlékszünk a minden évben karácsony tájékán felelevenített hogyan és honnan vásároljunk biztonságosan posztot, ott többek között olyanok szerepelnek, mint meglévő adatvédelmi szabályzat, magyarországi telephely és hivatalos elérhetőség, biztonságos fizetés, leinformálhatóság, érvényes megbízható tanúsítvány, korrekt visszajelzések, ilyesmik. Hát ezeknek itt nem sok nyomát lehetett találni, szóval addig is marad a diéta és a sok testmozgás, sőt inkább életmód változtatás, ahol valóban várható változás. Igaz nem azonnal és a munkát, odafigyelést is bele kell fektetni az egyik oldalon, hogy kijöjjön az eredményesség a másikon.

Fakenews sújtotta korunkban mind a híreket, mind a reklámok hihetőségét érdemes fontolóra venni, több forrásból ellenőrizni, józan paraszti ésszel és biztonságtudatos hozzáállással kezelni, hogy kevesebb csalódásban legyen részünk.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter 2 2022.01.31. 17:20:50

"Ha honlapján személyes adatokat, jelszavakat, bankkártya információkat kér be, akkor semmiképp ne válasszon ingyenes SSL tanúsítványt."

A többi stimmel, de ilyen ökörséget hol tetszett olvasni? :-) Az ilyet elhinni kábé ugyanannyit ér, mint az ilyen fogyókurás ajánlatokat elhinni.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2022.01.31. 18:09:59

Szia Péter 2!

Igen, jogos az észrevétel:
www.forpsi.hu/ssl/

Köszi a kommentet.
süti beállítások módosítása