Nem szállunk rendelkezésére II.

2022. szeptember 01. 13:18 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Brit repülőtér már szerepelt a történetünkben, ahol négy éve zsarolóvírusos támadás miatt két napon keresztül számítógépes kijelzők híján filctollal írt papír listákról olvashatták le az utasok az aktuális járat információkat. Idén májusban pedig India második legnagyobb légitársasága, a SpiceJet szenvedett el zsarolóvírus incidenst, ami késéseket, járatkimaradásokat okozott. És akkor most felkészül TAP Air Portugal.

A Ragnar Locker banda bejelentette, hogy augusztus utolsó napjaiban sikeres támadást intézett Portugália legnagyobb légitársasága, a TAP Air Portugal ellen.

A vállalat ezzel szemben azt állítja, hogy a próbálkozást blokkolták, és hozzátették, nem talált bizonyítékot arra, hogy a támadók hozzáfértek volna az érintett szervereken tárolt érzékeny ügyféladatokhoz. Twitter bejegyzésükben cáfolták a kibertámadás sikerét, szerintük a működéssel minden rendben, az garantált.

Mai, azaz szeptember 1-i figyelmeztetésükben azt jelzik, hogy a hivatalos weboldal és a járatfoglalás nem elérhető a múlt csütörtöki kibertámadás miatt.

Egyúttal elnézést kérnek a kellemetlenségekért, és köszönik a szíves megértést.

Ám innentől aztán kicsit már a LockBit VS. olasz adóhivatal csörtéhez hasonlít az ügymenet, ahol a két fél különbözőt állít, ám a kettő egyszerre nem lehet igaz.

Ugyanis a Ragnar Locker időközben több száz GB ellopott adatról beszélt, és ennek bizonyítására egy képernyőképet is megosztottak egy olyan táblázatról, amely látszólag a TAP szervereiről ellopott ügyféladatokat tartalmazza, beleértve olyan érzékeny ügyféladatokat, mint név, születési dátum, e-mail elérés és lakcím.

Az incidensről hírt adó Bleeping Computer megkereste a légitársaságot a kérdéseivel, ám egyelőre nem kapott ezekre választ.

A Ragnar banda korábbi skalpjai között olyan cégek szerepelnek, mint az Energias de Portugal (EDP) portugál multinacionális energiavállalat, a Capcom japán videojáték-gyártó cég, az ADATA számítógépes félvezetőgyártó és a Dassault Falcon repülőgépgyártó vállalat.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása