Gratulálunk! Rád esett a választás!

2023. június 15. 18:02 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Gratulálunk! KIVÁLASZTOTTÁK AZ EXKLUZÍV JUTALMUNKRA! Csak néhány gyors kérdésre kell válaszolnia a velünk szerzett tapasztalatairól, hogy egy vadonatúj iPhone 14 Pro -t kapjon

"KEZDD EL MOST!" Ezzel az üzenettel érkezik az e-mail, melynek a feladója távolabb már nem is eshetne a hivatalos EMAG áruház címétől. Valójában németországi a feladó, vélhetően egy fertőzött gépről küldhették ki a csalók.

Az átverős üzenet minden tipikus jegyet magán visel, a tegezős-magázós magyartalanság, az idegen domén, a körlevél típusú megszólítás, de a sürgetés sem maradt ki: "Figyelem: Ez a kérdőíves ajánlat ma lejár, Június 15, 2023".

A gratulációs szöveg után a nyeremény iPhone 14 Pro "igényléshez" kérik, hogy töltsünk ki egy rövid kérdőívet az EMAG nevében. Ez a "KÉRDŐÍV INDÍTÁSA" után el is kezdődik, egy tíz pontból álló felmérés látszólag olyan kérdésekkel, amik jellemzően egy piaci kikérdezésben is szerepelni szoktak.

Ám a fontosabb dolgok a kérdőív befejezése után kezdődnek csak. Csodálatos módon egy több százezres telefont 1299 forint helyett csak itt, csak most 0 azaz nulla forintért megkaphatjuk, csupán a szállításért kell fizetni - ígérik az oldalon. "GÉNYELD MOST" - szólít meg a felirat.

Csupa elégedett nyertes kommentjét lehet itt alább olvasni, akik természetesen mind megkapták az Apple csodatelefonját a kérdőív kitöltése után, és most mindannyian nagyon boldogok, és mi mást is javasolnának nekünk, mint hogy ne habozzunk, vágjunk bele a kitöltögetésbe, ha mi is boldogok akarunk lenni.

Cili Lakatos, Emese Veres, Mariska Antal, Demetro Varga, Adrienn Papp - mind-mind mosolygó boldog nyertes, akik eleinte szintén nem hittek benne, de aztán mégis csoda történt, és köszönik.

Szóval a felmérés űrlap után jön az úgynevezett 949 HUF szállítási díj fizetése, amire nem egy számlaszámot adnak meg, hogy oda utaljon aki bátor, hanem mint egy webshopos vásárlásnál bekérik a személyes és bankkártya adatainkat, háromjegyű biztonsági kóddal együtt.

Aki ezt itt megadja, és akinek nincs napi limit, nincs külön banki jóváhagyás rajta, már kockáztatja a pénzét.

Ami még érdekes, az az apró betűs rész, amit a világhírű "next-next-finish" telepítési módszernél is sokan figyelmen kívül hagynak, pedig ez itt most kifejezetten érdekes dolgokat tartalmaz. Egy ciprusi offshore cég által jegyzett húzós emelt díjas szolgáltatásra fizet elő, aki személyes adatait a nyereményjátéknál megadta:

"A vásárlás befejezésével beleegyezik a 5-napos próbatagságba a begamebox.com webhelyen 949 Ft-ért, és tudomásul veszi, hogy amennyiben nem mondja le kellő időn belül, akkor a teljes 14-napos tagságra jelentkezik a következő címen: a 11 800 Ft ára minden 14 naponként. Ha a próbaidőszakot nem mondják le, akkor a tagság törléséig 14 naponként 11 800 Ft díjat kell fizetnie."

Csodák nincsenek, odafigyelni azonban mindig kell. Az aktuális euró árfolyam alapján az iPhone 14 Pro pedig a mai napon memória felszereltség függvényében 128 GB-tal 385 ezer forint, míg 1TB memória esetén 526 ezer forintba kerül. Láthatóan ingyen sajnos nem adják, hát ez a nagy helyzet.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Head Honcho 2023.06.16. 13:52:40

Láthatóan arra alapoznak, hogy nagy tömegeknek még mindig gondot okoz megkülönböztetni azt, hogy mikor fizet ő és mikor várható, hogy neki fizessenek. És az egész a digitális írásbeliség komoly hiányosságaira vezethető vissza. Talán nem ártana már az iskolában ilyesmit elkezdeni oktatni, mondjuk a hittan vagy más, múltba forduló, avíttas tudás helyett...

Elen Paris 2023.06.18. 12:36:50

Üdvözlök mindenkit! Sajnos én is kapom az ilyen üzeneteket ( a spam-ba érkezik), méghozzá naponta. Az e-mailben letiltottam ugyan, de utána (már másnap!) nem E-Mag-ként jött hanem MediaMarkt-ként ugyan azzal a szöveggel úgy, hogy a leírásban szerepelt az E-Mag! Egy hét eltelte után újra E-Mag néven jött-jön és azóta is kapom napi szinten ezeket az e-maileket. Ha megnyitom az e-mailt és ott a jobb felső sarokban ráklikkelek a "Továbbiak" menüre abban azt látom, hogy "E-Mag letiltásának feloldása" tehát le van tiltva... DE mégis minden nap bejön egy ilyen e-mail! Nagyon unom már! Valakinek nincs valami ötlete, hogy hogyan tudnám végleg letiltani? Előre is köszönöm a segítséget!!!
süti beállítások módosítása