Amikor a telefon hazatelefonál - Frissítve

2007. november 20. 21:01 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Van amikor ET telefonál haza, de úgy látszik, nem csak vele fordul elő ez a szerfelett érdekes mozzanat. Egy nemrég megjelent hír szerint az Apple figyeli az iPhone készülék használói szokásait, és továbbítja az Apple szervereire a látogatott weboldalak, emailcímek, hívások adatait. A cikk szerint a Tőzsdehírek (Stocks) és az Időjárásjelentés (Wheather) kódja rejtett módon a telefon IMEI címével együtt kéretlenül és titokban továbbítja ezeket az információkat.



Az eseményekről a Hackintosh fórumon is beindult az eszmecsere. Egy magyar oldalon is olvashattunk már a dologról, a Mobil Portál cikke szerint megkérdezték az Apple hazai képviseletét, akik cáfolták az üggyel kapcsolatban megjelent információkat. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket.



Randy Abrams, a NOD32 antivírus alkalmazást fejlesztő ESET oktatási igazgatója az eseményeket kommentálva rámutatott a helyzet egy másik fonokságára is, miszerint az így begyűjtött adatok elvileg alkalmasak arra, hogy adatbázisból bárki csekély erőfeszítéssel kimutatásokat készítsen arról, hogy (az egyes) felhasználók milyen részvények után érdeklődnek leginkább.


FRISSÍTÉS    -    FRISSÍTÉS    -    FRISSÍTÉS    -    FRISSÍTÉS



Közben több forrásból is - kommentezőktől, levélíróktól - kaptunk jelzést, hogy a valódi IMEI szám nem kerül elküldésre.



A cáfolatról Arilius küldte Gizmodo linkjét, a Heise.de oldal pedig beszámol a még így is ellentmondásos helyzetről. Mindenkinek köszönjük!
1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arilius (törölt) 2007.11.21. 09:31:34

izé...azóta van update. az az imei amit küld nem az az imei, sőt nem is telefon, hanem alkalmazás függő. tehát az összes Stocks program ugyanazt a kódot küldi el.

forrás: gizmodo.com/gadgets/iphone-doesnt-send-imei-information-to-apple-324640.php
süti beállítások módosítása