Fertőző banner hirdetések

2007. november 20. 12:48 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Sokféle ember van, és bizonnyal akad köztük olyan is, aki tényleg szereti a reklámokat, netán még éjszaka is bezabál belőle - én azonban nem tartozom közéjük. Bár állítólag el kell fogadjuk, hogy ez életünk része, mégis, akit eléggé zavar, és utána néz, tudja mit kell tennie, felveszi a tvfilmeket videora, hogy át tudja tekerni a reklámot; az internetes böngészésnél meg AdBlock Plus plugint használ, és itt gyorsan le is állok az ötletbörzével, mielőtt még nekem is levelet írnak a jogászok, mint Ajnásznak. A friss hír a következő: a napokban nagy látogatottságú amerikai sport portálokon több fertőzött hirdetést is találtak.



A cikk szerint az MLB (Major League Baseball) és az NHL (National Hockey Legaue) oldalain olyan kártékony hirdetések jelentek meg a DoubleClick rendszerén belül, amelyek átirányították a felhasználók gépeit. Az ottani szakértők szerint kivédhetetlen volt a trükk, amellyel flash állományba ágyazott kód segítségével térítették el az internetes forgalmat. A machináció révén felbukkanó trükkös hirdetés pedig egy csalárd antivírus programot próbált letöltetni a gyanútlan felhasználókkkal.



A basebell és hoki rajongók tömegei valószínűleg valóban meg is ijedhettek a hamis reklám üzenettől, amely szerint a gépük fertőzött. Egy korábbbi postban már írtunk azokról a kétes és hamis vírus- és kémirtókról, amelyek a gép állapotától függetlenül hibaüzeneteket jelenítenek meg és közben agresszíven igyekeznek rábírni az áldozatot a termék teljesértékű változatának megvásárlására. A Hamis kémirtók cikkben egy hosszú listát találhatunk az ilyen csaló kém- és vírusirtó programokról.



A cikk írásakor az NHL honlapján már nem éltek a DoubleClick reklám bannerek, pedig többször is igyekeztünk előcsalogatni őket. Mindenesetre a jövőben a reklámokkal sem árt elővigyázatosnak lenni és továbbra se fogadjunk el sütit idegentől ;-)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása