Holdfogyatkozás videó - na persze...

2008. február 22. 15:29 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Szinte meg is lepődnénk, ha a holdfogyatkozás kimaradt volna a kártevő terjesztők repertoárjából. Az eseményről készült videófilmet ígértek a gyanútlan olvasóknak, ám minő meglepetés, mégsem ilyesmit rejtett a levél. Vajon miért van az, hogy ezen meg sem lepődünk?



'Lunar Eclipse Video, Your guide to the total lunar eclipse'
'Shocking video with Total moon eclipse'
'Total Moon Eclipse Video on NASA TV'
'Moon Eclipse is visible today'



És ehhez hasonló tárgysorral érkeztek e-mailek, ám azokban nem videofilm, vagy ezekre mutató link volt, hanem egy adattolvaj trójai érkezik. Ez a forgatókönyv sajnos már az unalomig ismert, minden ünnepi eseményt (Valentin nap, Karácsony, Húsvét, Mikulás, stb.), minden jelentős világpolitikai eseményt vagy természeti katasztrófát (Burmai zavargások, Bhutto halála, stb.) felhasználnak a rosszfiúk, és bizonyára mindig van, aki be is dől nekik.



Továbbra se fogadjunk el édességet idegentől, sőt a levélben ajánlgatott videó linkjére se nagyon kattintsunk - kivéve persze, ha szeretjük az izgalmakat és a kihívásokat ;-) Nemrég valamelyik fórumban láttam az alábbi idézetet, szerintem jópofaság:

"Firefoxot csak a gyávák használnak, az Internet Explorer az igazi férfi böngészője: kaland, veszély, nyitottság." :-D
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása