Légy résen!

2008. június 25. 18:07 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Nem kell ezt kétszer mondani a kártevők íróinak, biztatás nélkül is tudják. A mai támadások döntő többsége már valamilyen biztonsági rést kihasználva igyekszik befészkelni magát rendszerünkbe.

Most a Microsoft Office és Wordpad alkalmazásokhoz bukkant fel olyan preparált dokumentum, amely egy jelenleg is nyitva álló sebezhetőséget kihasználva igyekszik megfertőzni a Windows operációs rendszert futtató gépeket, és képes távolról tetszőleges kód lefuttatására. A demonstrációs kódokat Ivan Sanchez publikálta, ezekben rendezetlen listalemek okoznak hibás feldolgozást. A jelenség az Office 2000 és 2003 verziót is érinti, és az SP2 valamint SP3 csomag telepítése után is jelen van, a Wordpad pedig a Windows alapvető része, amely minden gépen szerepel.

Várhatóan a javítás megjelenéséig növekedni fog azoknak a weblapoknak a száma, ahol ennek a résnek a kihasználásával igyekeznek majd kártékony kódokat bejuttatni a látogatók gépeibe.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása