Szépen muzsikál a NOD32 a Win7 bétán

2009. január 14. 11:11 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egy rövid teszt erejéig kipróbáltuk a számos újdonságot felvonultató ESET Smart Security 4 béta verzióját a Windows 7 béta változatán. Az ESET fejlesztői szerint tökéletesen működik integrált biztonsági programjuk a vadonatúj operációs rendszeren, és ez tapasztalataink szerint így is van.

Mindenek előtt a programok letöltési lehetőségeiről ejtünk szót. A Windows 7 béta mindenki számára letölthető, eltörölték a korábban megszabott 2.5 milliós korlátot. Sőt, nem csak 30 napos, de egészen augusztus 1-ig érvényes termékkulcsot is igényelhetünk egészen január 24-ig. A Windows7 a Microsoft weboldaláról tölthető le. A Smart Security 4 béta pedig az ESET weboldalán található, a letöltési szekcióban.

Indulhat a telepítés a Win7 alatt

 

A Vistához hasonlóan itt is engedélyezni kell az UAC (User Account Control) alatt

 

A szükséges ESET driver telepítése következik a varázslóban

 

Kész is a telepítés, ideje használatba venni.

 

Keletkezett a menüben egy ESET Smart Security gyorsindító ikon

 

A Maximum protections status jó jelnek tűnik

 

Indítsunk egy kézi keresést a teljes merevlemezre!

 

Az About screenen nem csak az látszik, hogy ez a 4.0.68.0 build, hanem az is, hogy bár csak 512 MB RAM van a gépben, mégis minden problémamentesen működik.

 

Az EICAR teszt rendben jelez, és a jelzett eltávolítási gond sem valódi, hiszen egy CD ROM lemezről van szó, ahol ugye a törlés, mentesítés ezúttal nem lehetséges

Az ingyenesen letölthető béta változatok után a végleges 4.0-ás verziók várhatóan 2009. februárban lesznek elérhetőek először angol nyelven, majd pedig magyarul egy-két hónappal később kaphatjuk kézhez.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása