Alapértelmezett lett a HTTPS

2010. január 14. 15:15 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Aki akarta, már 2008 óta használhatta a HTTPS beállításokat. Mostantól viszont ez lett az alapértelmezett a Gmail-nél.

A Google közleménye szerint :"A HTTPS-alapú titkosítás biztonságossá teszi az üzeneteket, miközben azokat a rendszer a böngészőtől a Gmail szervereiig továbbítja, így mások, akik esetleg kedvenc kávézójának nyilvános Wi-Fi kapcsolatán osztoznak Önnel, nem tudják őket illetéktelenül elolvasni. A bankok és a hitelkártyacégek ugyanezzel a protokollal teszik biztonságossá az online számlákat. A Gmail-fiók védelme érdekében mindenki számára bekapcsoltuk a 'Kötelező a https használata' opciót. Ez az újabb biztonsági réteg lelassíthatja egy kicsit a Gmail működését, ezért ha nem használ titkosítatlan vezeték nélküli kapcsolatokat, kikapcsolhatja ezt a beállítást".

Érdemes mindig ezt használni, ha valaki eddig esetleg nem így tette volna. A név-jelszó adat a HTTPS esetén így nem kifürkészhető clear text alakban utazik például a neten. Szóval örülünk, de szerintünk már régóta így kellett volna lennie. Közben pedig türelmetlenül várjuk már az alapértelmezett, vagy egyáltalán választható HTTPS blog.hu belépést is ;-)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása