Mit tegyek, ha ellopják az androidos telefonomat?

2014. május 26. 13:35 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Újabb szép nap, újabb hét indul és újabb infografikát mutatunk be a blogunkon. Ezúttal a lopásvédelem került terítékre annak kapcsán, hogy nemrég új funkciókkal felvértezve érkezett meg az ESET Mobile Security legújabb Androidos változata. Milyen lehetőségeket kínál a fejlett lopásvédelem? Ez derül ki az alábbi részletes ábrából.

Minden szónál többét ér egy kép rovatunkban most egy olyan infografikát mutatunk be, amely részletesen és közérthetően foglalja össze azokat a lépéseket, amivel az elvesztett vagy ellopott androidos telefonunkat, tabletünket kereshetjük meg, vagy legvégső esetben törölhetjük róla távolról a személyes adatainkat.

A kettő között azonban még számtalan opció áll a rendelkezésünkre: üzenhetünk a beépített kamera által amúgy is lefényképezett tolvajnak vagy ha hamar észbekapunk, bekapcsolhatunk a készüléken egy vijjógó szírénát. Az ingyenes és a prémium változat által nyújtott lehetőségek lehetőségek hasonlóak, de azt is bemutatjuk, pontosan mik a különbségek.

9 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A munka hőse, minden kommunista őse (törölt) 2014.05.27. 19:52:53

android eszközkezelő szerintem bőven elég. amúgy meg igazatok van: fizessen csak, aki a telefonjára nem tud vigyázni...

antyg (törölt) 2014.05.28. 08:02:32

@A munka hőse, minden kommunista őse: Saját magadnak mondasz ellent! Az elsőnél még azt mondod, hogy nincs ilyen alkalmazásra szükség, hanem bőven elég az eszközkezelő… na most, ha csak az eszközkezelőt használod adataid, és esetleg készüléked védelem érdekében, akkor egészségedre és (ha úgy adódik) akkor csak fizess akkor, ha készülékedre nem tudsz vigyázni.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2014.05.28. 11:46:07

Nekem avast! volt fent, színes, szagos, mindent beígérő csoda. Pár hete újra raktam a rendszert a telefonon és elfelejtettem, h elvileg ez az izé védi a kütyüt. Kérdés és zokszó nélkül hagyta, h letöröljem róla az egészet. Ennyit ért az egész, kb. semmit. Ezt egy tolvaj is megteheti bármikor.

Android eszközkezelő és kész. Attól több nem kell.

antyg (törölt) 2014.05.29. 08:45:31

@klarky: Egy alkalmazást nem csak telepíteni kell és azt hinni, hogy ezzel meg is vagyunk és a védelem közelít a 100% felé! Mindennek meg kellene nézni, hogy mit, és hogyan tudja. Az Avast-ot sem lehet csak úgy eltávolítani, ha minden megfelelően be van állítva.
Az Avast-nak is van egy Anti-Theft kiegészítése, amit az alap Avast telepítését követően kell aktiválni (előtte letölteni), és az eszközkezelőben jogot kell neki adni. Amikor az Anti-Theft-et bekapcsolod előtt meg kell ugyebár adni adatokat (pl. név, telefonszám) és ami fontos, egy KÓD, 4-6 karakterből állót, mely esetben ha azt el akarod távolítani, akkor ugye az eszközkezelőben ki kell kapcoslni, különben annak eltávolítása nem lesz lehetséges. Amit eltávolítottál az csak a vírusirtó része, az Anti-theft megmarad, és a jogot az eszközkezelőben csak a kód megadásával tudod megvonni tőle, anélkül nem lehet eltávolítani! (Ez tutti, most próbáltam ki...)

antyg (törölt) 2014.05.29. 08:47:52

@antyg: De amúgy minden (magára valamit adó) biztonsági szoftver esetén be lehet állítani, hogy az eltávolítsához is kérjen kódot, vagy jelszót.

antyg (törölt) 2014.05.29. 08:53:20

@antyg: De amúgy minden (magára valamit adó) biztonsági szoftver esetén be lehet állítani, hogy az eltávolítsához is kérjen kódot, vagy jelszót.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2014.05.29. 08:56:16

@antyg: Meg fogom nézni amit mondasz, de hidd el, h minden be volt állítva, kód, eszközkezelői jogosultság, minden.

Egyébként teljesen mindegy, h ott van-e most vagy sem, hisz a készülék simán működik az újratelepítés után is, sehol nem kér kódot vagy egyéb olyan dolgot, amit egy tolvaj ne tudna átugrani, hisz még egyszer mondom semmi jele annak, h aktívan történne valami a háttérben.

Korábban pld. egy app uninstalálása csak kód megadása után ment. A gmail fiókomba csak kóddal engedett be. Stb.-stb. Most? Semmi, azt csinálsz vele amit akarsz. És ez szomorú a termékre nézve...

Én úgy képzeltem ezt az egészet, h rádugom a telefont a gépre, elindítom a rendszer frissítését és/vagy újra telepítését és már visít is, h nekem ehhez nincs jogom, adjam meg az azonosító kódomat. De semmi sem történt.

antyg (törölt) 2014.05.30. 13:45:37

@klarky: Huhh az elég érdekes, hogy bármit elérsz, minden féle jogosultság nélkül a telefonon... a gyári rendszert pakoltad vissza, vagy valami "főzött" dolgot? mert ha nem gyári (eredeti a gyártótól, vagy frissítés stb.) rendszer, akkor lehet, hogy abban a fejlesztő, ezeket kiszedte...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2014.05.30. 14:14:25

@antyg: Teljesen gyárit tettem vissza. Rádugtam a készüléket a laptopra, elindult a gyári program, feltelepült a rendszer és kész is. Az avast! meg sem nyekkent és azóta sem adott hírt magáról...
süti beállítások módosítása