A Bitfinex is kapott egy kis DDoS-t

2017. december 08. 15:45 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Rég írtunk már DDoS támadásról, jöjjön hát egy friss ilyen eset. A Bitcoinnal üzletelő egyik legnagyobb kínai (tajvani) tőzsdei cég honlapja ellen elosztott szolgáltatás megtagadási támadást hajtottak végre a hét elején. A dollár/Bitcoin tőzsde oldala a hétfői napon vált elérhetetlenné.

Az akció hatására a Bitcoin egy időre 11 ezer dollár alá esett.

A Hongkongi cég azonnal kiwittelte, hogy erős támadás alatt állnak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra helyre álljon az online üzem.

"Platform is currently under heavy load and we are working to bring it back online. The cause is a DDoS attack. A person or group is intentionally trying to cause the platform to not operate normally. The level of DDoS protection is being adjusted to fend off the attack."

Ami így is történt, mert alig egy óra leforgása alatt sikerült visszakapcsolniuk az oldalukat, és egy újabb twittel tájékoztatták az ügyfeleket, hogy bár még vizsgálódnak, de már helyreállt a normál működés.

A részletes vizsgálatról, támadók kilétéről egyelőre nincsenek beszámolók, ezek később várhatóak.

Sokaknak emlékezetes lehet, amikor körülbelül egy éve támadók sikeresen lopták a Bitfinextől mintegy 120 ezer Bitcoint, és akkor a kereskedést felfüggesztették, és az árfolyam mintegy 5%-kal esett.

Ugyancsak érdekes incidens volt, amikor 2015. decemberében - ez egy érzékeny időszak - három görögországi bankot fenyegettek meg DDoS támadással, cserébe pedig 20 ezer Bitcoint, azaz körülbelül 7 millió Euro váltságdíjat követeltek.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.12.08. 20:25:26

Esedezem: nem lehetne-e eme... ehhh... ez nem lesz eszperente :D Szóval a deny a megtagad mellett megakadályoz jelentéssel is bír. Szóval a DDoS inkább Elosztott szolgáltatás akadályozás lenne, ha már nagyon muszáj megmagyarni.
Megtagadásról ugyanis (tudtommal) nincs szó ;)
süti beállítások módosítása