Keressünk és találjunk

2007. szeptember 25. 08:56 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Egy nagyon érdekes blogbejegyzést találtam a VirusKommando lapján, amelyben arról volt szó, hogy a szerző megpróbál antivírus próbaverziókat gyorsan és könnyen letölteni, és összehasonlítja a versenytársakat ebből a szempontból, hol mennyire gyors vagy egyáltalán működőképes ez a lehetőség. Emellett a Google keresőbe beírt találati helyezést is vizsgálja, kinek milyen a kereső marketingje. A két legbarátságosabb oldal a cikk szerint az AVG és a NOD32 volt :-)


Az "antivirus" szócska beírása után az alábbi kép fogadja netezőt

Amit még hozzátennék, ha én lennék az a bizonyos tanácstalan és kutakodó Átlagfelhasználó, az hogy milyen pót lépéseket tennék, ha éppen ingyenes vagy próbaverziós víruskeresőt szeretnék letölteni.
  • meghasalnám és próbaképpen beírnám az elképzelt magyar domain neveket, hátha szerencsém lesz és valóban létező: pl. f-secure.hu, kaspersky.hu, stb. Az persze már más kérdés, ha vannak ilyen jellegű találatok, mennyire user friendly módon engednek gyorsan közel a letöltésekhez.
  • megnézném ingyenes vagy shareware letöltő oldalakon is, pl. Honosító Műhely, Szoftver Bázis, Prím Letöltés, stb.
  • az eredeti külföldi oldalt keresném fel, hiszen vannak olyan programok, amiknek egyáltalán nem létezik magyar nyelvű változata, ha jól tudom ilyen például a Trend Micro; és persze van, aki jól elboldogul egy angol nyelvű változattal is.
A weboldalak szerkezetén, és a keresőbeli pozíción túl persze az is jó lenne, ha maguk a AV gyártók valóban nagyobb erőfeszítést tennének a felhasználók felé az ingyenes próbaváltozataik hatékonyabb népszerűsítésével, hiszen egyértelmű kapcsolat vélelmezhető ezzel kapcsolatosan: aki egy weboldalról (vagy egy számítástechnikai magazin mellékletéről) feltelepíti ezeket és elégedett, az nagyobb eséllyel válik később elégedett vásárlóvá.
2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2007.10.09. 18:31:17

Szia István!
nahát, micsoda meglepetés:) mondhatnám, a mai nap legkellemesebb meglepetése.
Először is, látogatók egy ismeretlen helyről, aztán meg itt vagy Te, teljes valódban:) Nem hasonlítasz Rambóra:))

kérdezhetek? ezt a blogot a sicontact kft. "szponzorálja"?
elnézést, ha butaságnak tűnik a kérdésem...
úgy látom, lesz mit olvasni a napokban..:)

örültem! Jövök még. És ezt nyugodtan veheted fenyegetésnek:)

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.10.09. 21:06:09

Szia Minerva :-)
Hát igen, kicsi a világ!
És igen, NOD-os csapattag vagyok, jól látod. Gratulálok a jó témaválasztáshoz, szerintem nagyon fontos dolgokra hívtad fel a figyelmet ebben a postban.
Egyébként időközben még Bumikával is sikerült összeismerkednem :-)
Ha bármiben tudok segíteni, tudod az email címem.
süti beállítások módosítása