Michelle Wild köszöni jól van

2007. október 26. 09:45 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A szokatlanság néha lehet jópofa, de úgy néhány szánalmas próbálkozás után szívesen lepofoznánk már a baráti levélnek álcázott spamet küldő illetőket. Igaz, nekünk most nem Brigi küldi a puszit, hanem "csak" Lexi érdeklődik alázatos tisztelettel, hogy "Amúgy miújság", pedig nem is Wagner úr a nevünk.




A levél feladója állítólag Kocsis Alexa, legalábbis ezt a nevet használta a levél írója. Maga a levél az alábbi:



A levél részletes adatai pedig így néznek ki, lásd lent. Az IP Address Locatorral és a RIPE oldallal sem lettem sokkal okosabb. Az utcai illegális plakátoknál - ha épp nem érik tetten a kiragasztót - a reklámozott termékek gyártóit, forgalmazóit szokták megkeresni. A beharangozott oldalak adatai jelen esetben valóban több konkrét fogodzóval szolgálhatnak: látszik ki jegyezte be, mikor, hogyan, miért és egyáltalán. Persze ez nem lehet bizonyíték a felelősségre, mert a konkurencia vagy egy rosszakaró is küldhette a levelet, hogy befeketítse őket.



Gondolom senki nem lepődik meg, a Velvet portálon található Impresszumban nyoma sincs ilyen nevű munkatársnak. Ez nem is lehet komoly, hiszen nem valószínű, hogy az Indexesek illegális fizetős warez oldalt üzemeltetnének.



"Ha férfi vagy, légy férfi, ne hitvány gyönge báb" - tanultuk még anno decibel az iskolában Petőfi versét. A spam áradat korábbi egyenes, nyíltsisakos szamuráj virtusát, amelyben face to face közlik velünk: "Jó napot kivánok, én vagyok a spam, tessék vegyél Rolexet és Viagrát, kitűnő minőség, olcsó az ára" - így szemtől szembe, már megszoktuk;-) Amúgy pedig semmi újság, csak szívből utáljuk a kéretlen leveleket, így burkolt, jópofizós formában meg kétszeresen is.
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása