Debütált az ESET Smart Security

2007. november 05. 21:12 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Eljött a várva várt november 5. Megjelent az ESET Smart Security biztonsági program végleges változata. Az új ESS csomag vírus- és kémprogramvédelmet, spam szűrőt és tűzfalat foglal magában, és egyelőre angol nyelven érhető el. A honosított, magyar nyelvű változat megjelenése decemberre várható.



A bétatesztelés május óta zajlott, ebben a munkában magam is résztvettem. Csak a legnagyobb elismeréssel szólhatok a fejlesztőkről, nem ismerem ugyan egyiküket sem, de  minden levélre néhány órán belül válaszoltak, kedvesek, készségesek és udvariasak voltak. Ezt azért is emelem ki ennyire, mert egyszer korábban az AVG egyik bétáját is teszteltem, és az akkori levelemre még csak reagálás sem érkezett.



A kora délutáni órákban még nem, de aztán pár óra múltán, az igéreteknek megfelelően felbukkant végre a csomag a letöltések között :-)
 
9 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2007.11.06. 14:43:54

Szia István!
Pont ma tudtam meg, hogy végleges lett (egy ügyféltől, hát ki mástók:) ).
Ezt is lehet majd forgalmazni? Mert érdeklődő már van:)
(Nem csak én;))

Rita

zoloe 2007.11.06. 15:41:50

Szia Rita, és minden kedves további érdeklődő!
Az ESET új termékeinek forgalmazása Magyarországon várhatóan december elején kezdődik. Partnereinknek rövidesen küldünk tájékoztató anyagot, hírlevelünkre fel lehet majd iratkozni a www.nod32.hu oldalon. Stay tuned ;)

mizsi 2007.11.06. 21:02:21

Szia Rambo!
Amatőr biztonsági-program "szakértőként" feltettem az Eset Smart Securityt.Korábban Zone Alarm-ot használtam. A beállítások rengetegében viszont nem találom azt az ablakot, ahol meg tudnám nézni, hogy mely IP címekről történnek portszkennelések. Vagy ebben a programban nincs ilyen?

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.11.06. 21:25:45

Szia mizsi!
Rég találkoztunk :-)
Szerintem a következőket tedd: Setup -> Advanced Setup -> Personal Firewall -> IDS and advanced options -> Port Scanning attack detection beállítást pipáld be!
Utána ugyanitt a Troubleshooting -> Log all blocked connections beállítást pipáld be. Ezekután a Tools -> Log files-> ESET Personal firewall log listában már lehet látni ezeket az eseményeket is.

kuci 2008.01.01. 18:59:51

Sziasztok!

Én most telepítettem fel a smart securityt. Az előtte használt nod32-őt és zone alarmot telepítés előtt uninstall. Az a gondom, hogy rendszerindításkor a smart security nem indul el autómatikusan. A start menűből kell indítanom és akkor működik szépen. Tudnátok nekem segíteni? Köszönöm Kuci

BÚÉK

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.01.01. 19:30:37

Szia Kuci!
Először is Boldog Új Évet, te vagy az idei első kommentelő :-)
Bár nem írtad pontosan, mit használsz (XP, Vista), én a következőket nézném meg:
- Telepítés után gondolom volt újraindítás, meg kéne nézni, a beállítások rendben vannak-e: endegélyezve van a vírusvédelem, tűzfal, stb?
- A Windows Feladatkezelőben látszik-e az "ekrn.exe" process? Ha igen, akkor a fut a csomag.
- Ha csak az ikont nem látod a tálcán, lehet hogy csak nem aktív, ezt a Tálca - Tulajdonságok - Nem aktív ikonok elrejtése - Testreszabás résznél tudod állítani
Egyébként ez pontosan melyik változat? Ezt a Help - About menüpontban tudod megnézni, úgy kezdődik: 3.0. és egy szám.

kuci 2008.01.01. 20:15:02

Szia István!

Köszönöm a gyors választ a verzió:3.0.621.0 és XP sp2 es windowson használom.

A feladatkezelőben látszik az ekrn.exe
A tálca testreszabásánál hiába állítom át, hogy mindíg lásztik akkor sem jelenik meg, csak abban az esetben ha a start menűből indítom.
Igazad van, hogy működik, mert az eicar oldaláról töltöttem le tesztfájlokat. Az internet explorerben csak az jelent meg hogy az oldalt nem tudja megnyitni. Lent a jobb sarokban nem jelent meg semmi. Ha a startmenűből történő indítás után csináltam meg ugyanezt a jobb sarokban felugrott a smart security és kiírta, hogy blokkolta az oldalt és quaranténba tette a tesztfájlt.
Köszönöm a segítséget mert így legalább tudom, hogy megy de jobb lenne látni is a tálcán.

Köszönöm mégegyszer

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.01.07. 15:08:22

Szia Kuci!
Feldobtam a kérdést az ESET fórumban is, én is nézegetem majd, de te is ránézhetzs időnként.
www.wilderssecurity.com/showthread.php?p=1153676#post1153676

Éppen most olvastam a PC World januári számában a Startuo Delayer programról, de van itt link a netről is:
www.jox.hu/cikkek/801/8
Állítólag okozhatja ezt az ikon eltűnést az is, hogy több alkalmazási is egyszerre akar indulni. Egy próbát esetleg megérne.

kuci 2008.01.11. 11:34:43

Szia István!

Próbáltam és semmi változás.
süti beállítások módosítása