Balekvadászat

2007. november 09. 11:10 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Aki olvasta Mitnick valamelyik könyvét, vagy figyelemmel kíséri a spam háborút, tudja miről beszélek. Mindig kell valami érdekesség: Kournikova meztelen fotói, gyors haszon a tőzsdén, különleges gyógyszer akció, azonnali adóvisszatérítés, Vista crack, kiemelkedő jövedelem napi egy óra otthoni munkával, univerzális szériaszám generátor minden víruskeresőhöz, férfiasság növelő, ingyen diploma, csodás fogyókúra recept, keresik a balesetben elhunyt milliomos örökösét - az ismeretlenektől kapható levelek tárgya még hosszan folytatható. Rafinéria felső fokon. Ma torrentezni indulunk, és ígérem, ez a kirándulás sem lesz unalmas, előbukkanak az összefüggések, és megpróbálunk majd valamiféle tanulságot is leszűrni.



Bemelegítésnek keressünk rá a Swishmax kulcsszóra, és használjuk ehhez a Torrent Search Engine Searcher oldalt, ami egy jópofa kereső, a baloldali panelben beírt kulcsszóra végig lépkedhetünk több  gyűjteményen  is. Van is sok találat, de az egyik oldalon, a MyBitTorrent-ben kissé elképesztő a mérete, többszáz megabájt. Mivel jól ismerjük a szoftvert, ez teljességggel nonszensznek tűnik, és a SwishZone oldalán jól látszik, a 2-es változat telepítőcsomagja sem lépi túl a 23 MB-ot. Nosza, éles elmével gyorsan rákeresünk a "barmit keresek, mai feltoltes, 201 es 659 mega" nevű tételre, és minő meglepetés, találat erre is van :-)



A Web Security Guard hűséges házörzőként megmorogja a gyanús Fullreleases oldalt, ami a warez oldalaknál nem meglepő.



Most már vérszemet kapunk, és nagy furmányosan a "te egy hulye gorilla vagy" című szoftvert keressük heves izgalmi állapotban. Gondolom, senkit nem ér meglepetésként, ebből is van raktáron, még pedig a megszokott 201 és 659 MB méretű óriás csomag.



Továbblépve a részletekre - már alig tudjuk visszatartani magunkat, hiszen a világhírű "te egy hulye gorilla vagy" program teljes verziója fog perceken belül az ölünkbe hullani - örömmel konstatáljuk, hogy nem csak Full release, de ISO, Crack, Keygen és FULL-CD változat is elérhető belőle.



Legott a Download feliratú gombra bökünk, és várjuk az igazság pillanatát.



Ez olybá tűnik, kissé késedelmet szenved, ugyanis azzal szembesülünk, hogy csak a regisztráltak töltögethetnek.



Kesernyés és kissé csalódott mosollyal orcánkon belevetjük magunkat a regisztrációba.



Újra reménykedünk, megvan a beszédes nevű accountunk, akkor hát hajrá előre! Éles szeműeknek esetleg feltűnhet a láblécben az alábbi apróbetűs kitétel: "Best viewed in MS Internet Explorer..."



Bízunk benne, hogy most más semmi nem ronthatja el az örömünket, kíváncsian várjuk a gorillát, hátha mégis létezik, csak mi nem tudtunk róla.



Krisztus koporsóját se őrizték ingyen, no meg ingyen ebédet még senki nem evett - a stuffok letöltéséért itt fizetni is kell, a regisztráció önmagában sajna nem elég. Ezt persze nem kötik az orrunkra, előtte adjuk csak meg jól az adatainkat.



Gorilla végül mégsem jön, helyette ismét a járuljunk a kasszához kezdetű ablak tűnik fel, valamilyen rejtélyes okból mégsem kotorászunk a pénztárca után. Ha még hozzávesszük azt, hogy a MyBitTorrent oldal Privacy Policy menüpontjában "We are a leading Torrent Website" mondatot izlelgetjük, hát komolyan felötlik bennünk, vajh miért nem veszik észre az ilyen minőségű linkeket?

Tanulság? Nos több is lehet: "A hülye is tud fake letöltési oldalt fenntartani", vagy "Hogyan gyűjtsünk be e-mail címeket, néha még pénzt is semmiért", esetleg "mit tehetünk, ha éppen nem azzal játszunk, ami velünk egyidős"? Kártevők terjesztésére hiszékenyeknek mindenesetre alkalmas lehet az ilyen oldal.

Sajnos végtére nem sikerült megtudnunk, mit tartalmaz a "Te egy hulye gorilla vagy" Full Release version, lemaradtunk, mint a borravaló. Pedig még keygen is volt hozzá :-D
5 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feriboy 2007.11.09. 18:54:12

torrent kereséshez ajánlom a mininova.org-ot, illetve a torrentz.com-ot :)

cworm (törölt) 2007.11.10. 01:31:14

lol! :D
feriboy te meg hülye vagy:D

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.02.23. 14:33:39

Az írás természetesen NEM a torrent ellen készült, hanem az ilyen csalárd csomagok ellen.
Közben zajlik a Pirate Bay per, és legálissá tenné a fájlcserét a norvég kultuszminiszter :
www.hwsw.hu/hirek/38162/pirate_bay_torrent_fajlcsere_kiado_zene_legalis_ifpi_norveg_magancelu.html

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.07.13. 10:43:30

Nem számítógépes téma ugyan, nem is klasszikus computer kalózokról szól, de a balekvadászat címszó alá, mint jól tejelő balekekokat megfejő, zseniális ötleman, korunk Osztap Bendere, pont beleillik:
www.deluxe.hu/cikk/20090707/kalozvadaszat_az_uj_szorakozas_a_gazdagok_koreben_akiket_az_adeni-obol_vizeire_visznek

titan 2010.04.26. 15:31:23

vaze, pedig már olyan kíváncsi voltam... szerintetek Tescoban meg lehet már kapni ó'csóér'? :D
süti beállítások módosítása