A jelszóválasztás csődje

2007. december 11. 13:47 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Talán nincs is biztonsági szakértő, aki ne hangoztatná egyfolytában a megfelelően erős és rendszeresen változtatott jelszavak fontosságát. Ehhez képest bár biztos nem én reklamálom meg  először, de az IWIW jelszavak beállítási lehetősége egyszerűen botrányos.



A történet rövid és szomorú: ha valakiben meg lenne az igény, hogy normális jelszót lőjön be magának, akkor sem teheti: az admin felülelet felülről korátozva a
mélyen szánalmas 8 azaz nyolc (sic!) karakterben jelöli meg a password maximális hosszúságát - 2007.-ben (38 éve ember a holdon) tisztelt hölgyeim és uraim.



Jó lenne, ha a fejlesztéseknél ez is no meg a közösségi oldalakon spammelő kétes elemek távoltartása is napirendre kerülne.


Sajnos heveny izgalmi állapotban kitöröltem a mai kettőt, ezért van itt kérem még októberi illusztráció

Mit tehetünk addig is? Kihasználjuk a kis- és nagybetűk, számok, valamint speciális írásjeleket, és reménykedve várjuk a hosszabb jelszóbeállítás mielőbbi eljövetelét...
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása