A megfelelő magatartás

2007. december 18. 13:28 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ha van akinek a cím visszaköszön, annak gratulálunk, nekünk is tetszett Stefan Heym jó kis könyve. A kölcsönvett címbe most valami egészen mást igyekszünk egy rövidke gondolattal beleszőni: kisujjtörés helyett a PC bekapcsolásának hogyanjáról és mikéntjéről lesz szó.



A számítógép indításakor sokan nincsenek tisztában azzal, hogy akár az alkalmazások indításanak sorrendje is fontos lehet. Manapság már szinte nincs is olyan víruskereső, amelyik automatikusan ne frissítene, vagyis sosem vagyunk arra  kárhoztatva, hogy kézzel kelljen megnyomnyi egy "update" feliratú gombot, különben az adatbázis régi marad.



Ennek ellenére eltelhet egy kis idő, mire az antivírus megkezdi, illetve be is fejezi az adatbázis frissítést. Programja válogatja, hogy van ez szabályozva, illetve beállítva: az internet kapcsolat feléledése után többnyire elindul ez a folyamat is. A lényeg, hogy érdemes végigvárni azt a kicsi időt, hogy először jöjjön a frissítésről szóló kis buborék ablak, és csak ez után tanácsos megnyitni a levelezőprogramot, addig ne töltődjön le semmi.



Jó tudni, hogy levélmellékletként érkezhet akár egy vadonatúj, addig ismeretlen kártevő is, és akár ezen a néhány másodpercen is múlhat a felismerés sikere. Itt aztán tényleg érvényes a "Ki időt nyer, életet nyer" mondás.



Ami még emellett egy extra dolog, hogy az intelligens karanténnal felvértezett vírusvédelmi programok a frissítési procedúra után újra megvizsgálják, hogy a korábban karanténba helyezett állományok esetén az új adatbázissal sikerül-e a korábban csak törlésre javasolt fájlok valódi mentesítése, és megteszik ezt a lépést, ha igen a válasz.
2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moonline 2007.12.18. 23:31:58

Üdv!

Azt lenne a kérdésem, hogy a magyar nyelvű ESS, és a NOD32 mikor lesz elérhető? Mert amint a képen látom már van magyar verzió.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2007.12.19. 12:48:26

Szia Dante01!
A képeken még a megjelenés előtti bétatesztes program szerepel, roham léptekben készül a magyar megjelenése, tudtommal heteken belül a polcokon lesz.
süti beállítások módosítása