Ismét a NOD32 az év vírusirtója

2007. december 20. 13:21 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A nemzetközi, független AV-Comparatives víruslaboratórium negyedévente összehasonlítja a különböző vírusirtó rendszereket. A laboratórium szakértői a tesztelésre beküldött termékeket meghatározott szempontok szerint előtesztnek vetik alá, így a publikálásra kerülő vizsgálatban csak a kiválasztott vírusirtó rendszerek vehetnek részt. Az idén elvégzett négy teszt során a legtöbb vírusirtó szoftver egyenetlen teljesítményt mutatott. Míg sokan szerezték meg az elérhető legmagasabb, Advanced+ minősítést egy vagy két alkalommal, csak az ESET NOD32 és a Kaspersky tudta ezt háromszor is megismételni.



A két antivírus rendszer közül az ESET NOD32 teljesített jobban, mely a három Advanced+ mellett egy Advanced minősítéssel zárta az évet, míg a Kaspersky ugyan háromszor is megszerezte a legmagasabb minősítést, egy alkalommal azonban Standard besorolást kapott.



Mindezek alapján a víruslaboratórium – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is a szlovák ESET vírusirtóját, a NOD32-t választotta az év antivírus szoftverének. Az értékelésben a szakértők kiemelték, hogy a NOD32 a tesztek során nagyon kevés téves riasztást produkált, emellett keresési sebességével, alacsony erőforrásigényével, valamint kitűnő proaktív védelmével is kiemelkedett a mezőnyből.



Az Év antivírus rendszere díj mellett az AV-Comparatives öt alkategóriában is értékelte a vírusirtókat. A Kézi indítású víruskeresés kategória győztese az AVIRA (egy keresőmotoros alkategória), illetve a GDATA AVK és a TrustPort (multi-keresőmotoros alkategória) lett, míg a Proaktív kézi indítású víruskeresésben az ESET NOD32 győzött.

A Legkevesebb téves riasztás kategóriában a NOD32, a Symantec, az eScan, valamint az F-Secure került díjazásra, a Kézi indítású víruskeresési sebesség kategóriában pedig a NOD32, a Fortinet, a Symantec, valamint az AVIRA ért el kiemelkedő teljesítményt. Végül a Polimorfvírus-felismerés kategóriában 100 százalékos teljesítményével az ESET NOD32-t és a Symantecet díjazták.
7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zlad (törölt) 2008.01.19. 16:33:40

Sziasztok!


Lenne egy kérdésem. Feltettem egy angol ESS Smart Security-t,
lehet ezt valahogy majd magyarítani, vagy kényteln leszek letölteni majd a magyar verziót? A másik kérdés: tanácsos-e a Smart Security-t összeereszteni CounterSpy-al? Ha nem, akkor
mit ajánlotok mellé valami plusz kémprogram-védelemnek?

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.01.19. 19:51:16

Szia Zlad!
A magyar egy másik telepítőcsomag lesz, el kell indítani, és az angolt leszedi, magyart felteszi és a beállításokat is megőrzi.
A CounterSpy-t nem használom, így erre nem tudok mit mondani, nálam a SpywareTerminator és a SpyBotSD szépen muzsikál az ESS mellett.

Charlie Brown 2008.01.22. 08:28:48

Év vírusirtója? huh.. Az elmúlt hetekben nem győztem kézzel pucolni a gépemről a pendriveokon kapott autorun vírusokat, amikre a NOD olyan magasról fütyült, hogy csak na! :(
Még szerencse, hogy van Kaspersky, Panda meg AVG, igaz leirtani azok se tudták, de legalább sivalkodtak hogy gáz van, miközben a NOD boldogan mosolyogva vakargatta a tökét.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.01.22. 09:17:34

Hello Charlie!
Nem akarom én itt megvédeni a NOD-ot, de a beállításokkal minden rendben volt? Ha a "Veszélyes alkalmazások detektálása" és a "Kitejesztett heurisztika" be volt kapcsolva, egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen történjen, pláne úgy, hogy közben a KAV és a Panda meg észreszi. A két legjobb, leggyorsabb labor pontosan az ESET és a KAV :-O

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.01.22. 09:19:03

Igazából azt akartam irni, hogy a heurisztikus keresésben ők az ászok...

Charlie Brown 2008.01.22. 10:29:19

Bizony, külön ellenőriztem, minden vacak be van kapcsolva, és direkt megkérem hogy vizsgálja már meg a könyvtárt amibe kigyűjtöttem a kártevőt, és röhögve átengedi az egészet, dll-t, exe-ket, az egész istenverte vírust. Ja, közben az AVG már sikít, hogy vírus van benne.

Pár hete ugyanezt játszottuk el egy másik hasonlóval, és már régesrég tudtam róla és védekeztem ahogy tudtam (thanx AVG...), mire a NOD vírusadatbázisba bekerült, igaz csak félig-meddig, mert irtani azután is kézzel kellett...

zoloe 2008.01.22. 16:32:30

Kedves Charlie,

Légy szíves ilyenkor küldd el nekünk ezeket betömörítve, jelszóval védve a support kukac sicontact pont hu címre. Köszönöm együttműködésed!
süti beállítások módosítása