Háztűznézőben

2008. február 04. 14:13 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Tegnap találtam egy zseniális kommentet az Index fórum MLM tapasztalatok című szobájában, és mivel volt némi kapcsolat a korábbi Dubai MLM cikkel, beírtam oda hozzászólásként. Éjszaka azonban revideáltam a nézeteimet, és rájöttem, megér egy önálló cikket is.



Miről is volt szó a Pillangom 17864-es sorszámúpostjában? Ő, illetve a hivatkozott angol fórumozó szépen begépelte a címet a Google Maps-be, és bár lehet, hogy olajkutakat és felhőkarcolós irodákat vártak, egy szimpla családi ház bukkant fel a képernyőn. Előtte nem sokkal ugyanazon a címen a "AATurboCharge Marketing Inc." szerepelt, most viszont már a "DubaiMLM" - igaz a változatlan címen megadott telefonszám is megváltozott. Jó emlékeink szerint Bill Gates is egy garázsban kezdte, szóval ez még önmagában nem biztos, hogy minősít egy vállalkozást. Ennek ellenére az email cím gyűjtéssel kapcsolatos aggodalmaimat fenntartom, nekem nem tűnik valóságosnak a dolog, és ezt korábban sem rejtettem véka alá.



Ha tévedek, és áramlanak majd a dubai dollárok, akkor remélem megkapom a sörömet a sikeres MLM tagoktól, és titkon remélem, hogy majd a Dubai MLM csúcsra jutott vezérkara  Billt és Melindát megszégyenítő módon még többet fognak zsíros profitjukból nemes célokra való adakozásra, adományozásra fordítani.


A képen a Skála áruház és az autókkal zsúfolt parkoló: a valóságban már rég nem így van

Ha domain bejegyzők címeire keresünk, akkor egyébként már nem ilyen könnyű a térképészkedés. Ha eleve .info csoportba tartozik az oldal, ott csak pénzért tekinthetünk be az adatokba, ezért is választják egyre inkább a kártevő terjesztők az ilyen címeket. Másfelől a bejegyző és az az üzemeltető gyakran nem azonos, és ha nem amerikai címről van szó, a térkép adatbázis felbontása és naprakészsége csapnivaló módon régi állapotot mutat. Ennek ellenére tetszett az ötlet, földig emelem a kalapom.

Kár, hogy nem tudunk így segíteni a StormWormos vírusírókat üldöző szentpétervári hatóságoknak...
Szólj hozzá!
Címkék: google maps dubai cím

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása