Amikor a nigériai csaló tényleg nigériai...

2008. február 25. 11:24 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Vannak időnként furcsa események életünkben: néha a fekete 7-es busz megelőzi a piros 7-est, álmodunk valakiról, akivel aztán másnap valóban találkozunk és sorolhatnánk. Persze az események bekövetkezésének valószínűsége sem egyforma.A. eset. Kő leesik és felmelegszik.
B. eset. Kő lehül és felemelkedik.

Ez utóbbi eset a természetben elég ritkán fordul elő ;-) Sokszor adtunk már hírt különféle csalásokról, és a tanulság leszűrési részben bár meg volt említve, hogy nem érdemes e-mailben ígért örökségünkért vagy holmi uralkodók vagyonának kimentésének céljából a valóságban is a veszélyekkel teli Nigériába utaznunk, azt többnyire mindig megállapíthattuk, csak a csalás neve, illetve típusa (419-es) nigériai, az elkövetők rendre inkább az USA-ból, Kinából és más országokból próbálkoznak a megtévesztéssel.Volt már egyébként halálos áldozata is az ilyen jellegű esetnek, a félreértés folytán 2003-ban egy 419-es csalás kapcsán egy  cseh nyugdíjas végső elkeseredésében igaziból agyonlőtte a nigériai nagykövetség ártatlan – pénze visszaszerzésében egyre csak tehetetlenségét hajtogató – konzulját. A mostani story érdekessége, hogy a gyanusított valóban Nigériából való.Az ausztráliai Perthben fogták el azt a 29 éves férfit, akit nagy értékű, interneten elkövetett csalásokkal valamint pénzmosással vádolnak. Az elkövető online toborozta az áldozatokat - magát diplomatának kiadva - és váratlan nyereményekről illetve örökségekről szóltak a megtévesztő üzenetei. Tavaly augusztusban akadt olyan ausztrál károsult is, akit 1.8 millió dollárral könnyítettek meg a csalók.
6 komment
Címkék: csalás nigéria 419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoster 2008.02.25. 20:15:45

Azért vicc, hogy még mindig akad naiv ember bőven. Régi trükkök új köntösben. Nekem a szomszédomat vették palira egy felújított 419-es csalással, pedig figyelmeztettem.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2008.02.25. 21:06:19

Szia Xfaktor!
Egy egész kreatív iparág lett már ez a becsapósdi sajnos :-(

hoster 2008.02.26. 08:32:30

Ahogy mondod! Lehet, hogy az internet használatát, valamiféle vizsga sikeres abszolválása után kéne engedélyezni. :-)

Cseber Lajos 2008.06.06. 00:18:57

Ha tud valaki angolul, akkor jól elszórakozhat ezeken az eseteken:
www.geocities.com/scamjokepage
...amikor akasztják a hóhért...

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2009.03.18. 11:30:28

Ezek tök profik voltak:
www.origo.hu/techbazis/internet/20090318-nigeriai-csalokat-fogtak-spanyolorszagban.html

Az tetszett a legjobban, hogy egy saját "banknak, benne széfnek látszó" irodában fogadták a kuncsaftokat.

Pár hónapja volt egy TV műsorban, hogyan gyűjtik be az angolok a börtönbüntetésre nem bevonulókat. Megkeresik, hol laknak, majd egy ügyvédi papírt küldenek nekik, hogy x csillió fontot örököltek, jöjjenek be az ügyvédi irodába. Az ál ügyvédi irodában végig kamerával figyelik az embert, a yard egy hátsó szobában áll készen, közben precizzen beazonosítják, végigellenőrzik a papírjaikat, és amikor az ember már a pénzt várná a markába, akkor kattan a bilincs a kezén.
süti beállítások módosítása