Tini Botnet Művek

2008. március 05. 10:37 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Evidencia, hogy napjaink kártevői már semmi mást nem szolgálnak, mint tisztán és hideg fejjel űzik a profitot, amit a lopott adatokból, többek közt hitelkártyaszámokból lehet kinyerni. Ha valaki eddig aggódott volna az ifjúság töretlen szellemi fejlődése tekintetében, örömmel jelenthetjük, a jövő nemzedéke szürkeállomány tekintetében abszolút rendben van, sőt: erről meggyőzhet minket a hír is a minap letartóztatott mindössze 18 esztendős profi botnet főnökről.



(A "minden rendben van, sőt" szófordulatról jut eszembe, egyszer még a boldog emlékezetű Szabad Európa Rádióban volt egy adás, amelyben Brezsnyev elvtársat arról faggatták, hogy állnak az emberi jogok a Szovjetúnióban, és azt válaszolta: remekül, van elegendő jog, sőt több is mint kéne :-)
Az újzélandi illetőségű Owen Thorn Walker nem aprózta el, tásaival jelentős kárt okozott az általa működtetett egy millió zombigépével, az FBI jelentése szerint az Egyesült Államokban és Hollandiában 20 millió dolláros kárt tudtak okozni az áldozatok számláinak megcsapolásával. A cikk viccesen emlegeti az életkor kapcsán, hogy a borotválkozáshoz még túl fiatal volt, de a pénz motiválta szervezett bűnözéshez már nem annyira. Az AKILL becenevű Walkernek most 10 éves börtönbüntetéssel kell majd szembenéznie.



A mostani akciót megelőzte az észak-amerikai hackercsapat lefülelése, aminél szintén fiatal elkövetőket - köztük számos fiatalkorút, sőt több kiskorút is - tartóztattak le.



Ha valaki rendszeresen frissíti operációs rendszerét, antivírus programot és kémirtót használ, már több, mint sokat tett saját biztonsága érdekében. Másrészről megszívlelhetjük az erős és gyakran változtatott jelszavak kontra lustaság témakörében megjelenő problémát. Nagyon ajánlatos legalább negyedévenként vagy még sűrűbben változtatni, bár az alkalmazottak szokás szerint mindig is panaszkodnak a túl sok megjegyezni való jelszóra. Ennek ellenére senki nem szeretné egyszer csak viszontlátni hozzáférési adatait egy nyilvános weblapon, amint éppen eladásra kínálják...
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása