Pásztorok lakat alatt

2008. június 11. 17:55 - Csizmazia Darab István [Rambo]

És itt nem a Pál utcai fiúkból ismert vörös ingesek egyik prominens alakjára tessenek gondolni, hanem haladva a korral botnet pásztorról van szó, aki terelgeti nyáját botnet hálózatát, amely mintegy 7000 gépből áll és akár 969 Mbps erejű DDoS támadást is lehet vele végezni. Erre már a Nemecsek anyjával bensőséges viszonyt folytató Janó is csak ingatná a fejét.


Tikkadt botnet PC-k legelésznek rajta...

Már azon sem ütközik meg senki, hogy az elkövető egy mindössze 21 esztendős amerikai fiatalember, aki Kaliforniában 2004 és 2006 között intézett támadást az adathalász ellenes Castlecops és az online játékosok és grafikusok fórumát üzemeltető Killanet honlapja ellen.


Fotó emberünk Yahoos adatlapjáról

A nem kicsit erős méretű támadások szinte teljesen megbénították a Castlecops weboldalát. Gregory Kinget még október 1-én tartóztatták le, és korábbi beszámolók szerint többször is támadott önkényesen olyan oldalakat, amelyek szerinte méltánytalanul viselkedtek vele szemben, és a 2007-es Valentin napi támadás is az ő számlájára írható. Az FBI egyébként keményen és folyamatosan küzd a botnetek ellen, ezek közül King csak az egyik. Ha bűnösnek találják, két éves börtönbüntetéssel kell majd  szembenéznie.


A DDoS támadás vizualizált képe

Aki mélyebben is érdekel a téma, itt találhat egy érdekes összefoglalót a botnetekről.
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása