Emelem és tartom

2008. július 17. 14:06 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A póker játék manapság egyre népszerűbb, a tvben is nyomon követhetjük a nagyobb versenyeket, de a Casino Royale James Bond film is bepillantást engedett a zöld posztóasztalok világába. A számok vetélkedése azonban nem csak itt zajlik.

Jack Bauer az órájára pillant, 2008. június 12., 08:48. A hír "4 millió vírust ismer a Panda" címmel jelent meg.

Tik-Tak-Tik-Tak

Jack Bauer kinyitja egyik kedvenc számítástechnikai hírportálját, és ezt látja:

2008. július 17. "A PandaLabs jelentése szerint a Panda víruslistáján már több mint 13 millió különféle számítógépes kártevő szerepel."

Ezzel a Guiness Rekordok évkönyvébe is be lehetne kerülni a Harmincöt nap alatti leghatalmasabb vírusismereti adatbázis növekmény kategóriában, a Kánai mennyegző halszaporítását megszégyenítő mértékben bírnak bővülni a számok. A bő egy hónappal ezelőtti 4 millióhoz képest - ami pedig szintén nem kis szám például az F-Secure 900 ezres értékéhez képest sem - a Moore törvényt meghazudtolva nemhogy duplázódik, hanem szinte osztódással szaporodnak. Kicsit a régi DOS-os idők számháborúját idézi, mikor a Turbo Antivírus és társai vetélkedtek, ki bir nagyobb számot mondani.

Nyilván való, hogy nem ez az egyetlen és legfontosabb mérőszáma egy vírusirtónak, a heurisztikus képesség, a proaktivitás például legalább ennyire fontos. Megpróbálok majd különböző gyártók számszerű adatainak utánanézni, addig is egy viccel zárnék, ami remélhetőleg minden újszülöttnek új lesz.

A házibulin éppen  arról folyik a szó, kinek mekkor a szexuális teljesítő képessége, és a srácok szájából fantasztikus számok röpködnek. Az egyik fiú ijedten hallgatja, majd félrehívja a barátját, és sápadtan azt mondja neki: te én azt hiszem beteg vagyok, itt olyan számok hangzanak el, amiknek én még csak a közelében sem jártam.
Mire a barátja legyint: ne foglalkozz vele, mondd te is! :-)

6 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.07.25. 00:06:51

/* Azt hiszem bookmarkoltam a blogot :) */

A Panda egy jó dolog :) Aki feltelepíti, az utat nyit a pokolból a felszínre.

Előre leszögezem, hogy nem vagyok Nod-ista, max nudista :)

Mindenki másra esküszik, de mostanában nem tudok olyan ismerőst (amatőr vagy profi), aki ne az Nod, Avast vagy Avclamot használta volna. Pandát senki. Egyszer 4-5 éve futott egy gépemen Panda, mert kiváncsi voltam rá. Ugyanezen időszakban a másik gépen Nod volt. Hagytam történni a dolgokat. A két gépen ugyanazt csináltam nagyjából mindig. Eltelt egy hét, és a Panda már nem érzett, sőt a gép sem. Kb a 30-ik oldalon beszedett valamit, ami aztán elburjánzott és a portscanner félelmetes adatforgalmat mutatott. Majd már be sem bootolt, hanem fekete kép villogó kurzorral :). A Nod meg ketyegett még akkor is, amikor két hete ki volt lőve a firssítési szolgáltatás. Frissítés nélkül másfél hónapog futott a gép, majd néhány alfunkció kikapcsolása után sikerült kinyúvasztanom.

Hasonló tesztet nyomtam Avast, kontra AVG :) Gondolhatod, hogy az AVG mennyire tuti volt :DDDDDDD

Algernon 2008.09.24. 10:37:03

Ez a 10 milliós szám sem kicsi...Ráadásul "10 millió kémprogram" szerepel a cikkben, de a kémprogramokon kívül még biztos jó sok reklámprogramot és egyéb kártevőt is tartalmaznia kell az adatbázisnak...
www.biztonsagportal.hu/megujult-fegyver-karokozok-ellen.html

Kíváncsi vagyok, ha virtuális gépen meglátogatnék néhány oldalt a program védelme mellett a stopbadware.org "kínálatából", meddig bírná...Lehet, kipróbálom, s elmesélem.:)

titan 2010.05.04. 16:40:19

10 millió kémprogram, ez azt jelenti, hogy 4 kémprogram egyenként 2,5 millió variánssal tán? :)
süti beállítások módosítása