Kártevők a blogokban

2008. július 24. 10:52 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Azt már mindenki tudja, hogy az ártó kódok a hétköznapi, legális oldalakat is veszélyeztetik (pl. SQL injection), sőt ezek mennyisége hihehetlen mértékben növekszik. Most a blogokkal kapcsolatban láttak napvilágot érdekes adatok.

Egy korábbi vizsgálat szerint körülbelül napi 16 ezer kártékony weblap keletkezik, vagyis minden ötödik másodpercben jelenik meg egy. A növekedési ütem az előző, 2007-es évhez képest 300 százalékos. Most egy friss jelentés szerint a Google Blogger szolgáltatása felel a kártevők mintegy 2%-áért. A felmérés szerint népszerű az új, kártevők kódjára mutató blog bejegyzések készítése úgyanúgy, mint a már meglévő postokhoz illesztett, fertőzött tartalomra mutató linkeket tartalmazó kommentek hozzáfűzése.

A Sophos szakértője szerint ebben a Blogger webnaplói kiemelten veszélyesebbek a többi hasonló blogszolgáltatásokhoz képest, mert a Google kereső azonnal fel is indexeli azokat.

Nyilvánvalóan itt is kell(enne) működnie egy egészséges gyanakvásnak, szelekciónak, hogy mire kattint rá az ember, miben bízik meg, és miben nem. De mint tudjuk, ember tervez, egér kattint.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.07.24. 23:45:24

Persze sok mindenről tehet a blogger-ggl kombó, de ezt a wp alapú trunyát is elvinné a tájfun, ha valaki odafigyelne. És egy kis fertőzdés után aztán lehetne etetni a google-val.
süti beállítások módosítása