Olvassunk cikket .EXE formátumban!

2008. július 29. 12:12 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Akit a mozdony füstje megcsapott - ez volt a címe az egyik Moldova riportkönyvnek, amelyben szerepelt egy idézet az egyik dolgozótól: sajnos sokan lenéznek minket, úgy tartják: "hülye, hülyébb, leghülyébb, rendőr, postás, vasutas". Nos mi úgy véljük, a "hülye, hülyébb, leghülyébb, spammer" lenne inkább a helyes sorrend. Meg is mutatjuk, miért.

A legfrissebb - és természetesen kéretlen - levél szerint az FBI azonnali hozzáférést óhajt a Facebook közösségi oldal adataihoz - ez aztán az újdonság, mintha ez már rég nem lenne meg neki :-) És persze az üzenet felkínál egy linket is. A levél további érdekessége, hogy a NetSecurity portál sajtólistájára (is?) küldték.

Ez a weboldal hivatott lerántani a leplet a dologról - és most érdemes megkapaszkodni - nem holmi hihető csali Storm kodekként, vagy esetleg olvasható és emészthető formátumú (preparált) DOC formájában, esetleg trükkös dupla kiterjesztésű .JPG.VBS vagy .JPG.EXE állománnyal, hanem csak úgy simán, face-to-face szamurájosan egy fbi_facebook.exe Mark Zbikowski féle futtatható EXE fájl képében adják a "cikket".

Ami persze nem olvasnivalóféle, a VirusTotalos eredményt pedig becsatoljuk alant, ebből majd kiderül hogy ciki vagy cuki.

 

Talán elgurulhatott emberünk gyógyszere, ki tudhatja? Hány épeszű felhasználó gondolna egy futtatható fájlt cikknek vagy hírnek? Mindenesetre a terjesztőnek ezúton gratulálunk ehhez a zselatinos zseniális ötletéhez ;-)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása