Angol állampolgárság csak könnyedén

2008. július 31. 22:14 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az elkövetkező években ha valaki új személyiségre vagy angol állampolgárságra vágyik, mostantól könnyen elérheti ezt. Mielőtt mindenki megrohamozná a nagykövetséget, előtte azért érdemes lesz továbbolvasni.

Alaposan megszervezett támadást intéztek hétfőn egy biztonsági furgon ellen, amely Manchesterből Londonba tartott. Az elkövetők eltérítették a járművet és körülbelül háromezer eredeti, kitöltetlen brit útlevelet és vízumot zsákmányoltak, amelyet eredetileg külföldi nagykövetségeknek szántak.

Bár a Külügyminisztérium jelentős biztonsági incidensnek minősítette az esetet, de azt bizonygatta, az üres dokumentumokat nem fogják tudni használni a bűnözők a beépített biztonsági chip miatt.

A cáfolattal ellentétben félő. hogy mégiscsak komoly károkat lehet az iratok felhasználásával okozni. Ismeretes, hogy a megbízhatónak tartott RFID chipes útleveleket a szakértők egy része mégsem tartja annyira biztonságosnak, például klónozásos másolását már többször is demonstrálták különféle biztonsági konferenciákon.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása