Küszöbön a Hacktivity

2008. szeptember 05. 19:56 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ha valakinek esetleg valamilyen családi esemény (esküvő, keresztelő, stb.) van kilátásban szeptember 20-21-án, az sürgősen szervezze át a programját! ;-) Minden érdeklődőt szeretettel vár a Hacktivity 2008 Hackerkonferencia.

Délelőtt szinte már családias légkörben (igen foghíjasan voltunk :-O), kevés számú, de igen lelkes újságíró társaságában került sor a hivatalos sajtótájékoztatóra, amelyen Drajkó Pál, Gulyás Gábor, Kovács Krisztián és  Krasznai Csaba foglaltak helyet a pulpitoson. Hallottunk Pali bevezetőjében arról, miért is tartjuk ennyire fontosnak és kiemeltnek a témát, mennyire átszövik életünket a jól-rosszul védett adatok.  

Csabától a kétnapos rendezvény teljes tervezett napirendjét hallhattuk, amit a témákról és az elődadókról egészített ki érdekes adalékokkal. Sok érdekesnek ígérkező előadás illetve workshop lesz, kezdve Buherátor SQL bemutatójától kezdve a mobil vírusokon át egészen a Fuzzingig, azaz automatizált sérülékenység felderítésig.

Ennyien voltunk tavaly...

Szóba került a tavalyi nagysikerű konferencia is, és felvetődött, hogy a következő években talán külföldi előadókat is meg lehetne nyerni elődadónak. Ennek nyilván anyagi és egyéb nehezségei is lesznek, de tovább színesítheté illetve emelhetné az esemény színvonalát.

Gábor a szakmai szekciók munkáját ecsetelte, ahol szóba került az igen érdekes PET (Privátszférát Erősítő Technológiák, Privacy Enhancing Technologies) portál és blog is.

Végül Dr. Székely Iván társadalmi főinformatikus ragadta meg az alkalmat, és jelentette be a hamarosan megjelenő "Szabad adatok, védett adatok 2.” című kötetet, amely mind a szakemberek, mind a Hacktivity látogatók körében népszerű lehet.

Külföldön tucatjával jelennek meg színvonalas adatvédelmi kiadványok

Sajnálatos módon magyar nyelven igen szűkös az ilyen témákról szóló szakirodalom, szemben a külföldi bőséges terméssel. A legjobb persze az lenne, ha az ezekben ismertetett védelmi elvek, szabályok, reális veszélyérzet és tudatos magatartás formák az átlagemberek és átlagfelhasználók szokásaiba és gondolataiba is mind jobban beszivárognának.

Van, aki már a C64 korszak óta a bitek bűvöletében él

Viszlát a Fonó Budai Zeneházban (1116 Budapest, Sztregova u. 3.) szeptember 20-21-én.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása