Hibás frissítés okozhatott gondot

2009. március 06. 11:46 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Pár napja egy hibás frissítés, a 3901-es csomag okozhatott gondokat egyes felhasználóknál. Egész pontosan a lopakodás-ellenes, úgynevezett anti-stealth modulban volt a hiba, nevezetesen az 1009-es verziószámú em006_32.dat állományban. Ez a modul a felelős egyébként a rejtőzködő kártevők, például rootkitek hatékony felderítéséért.

Annyit tudunk, hogy a 3-as verzió felhasználói lehetnek érintettek, akár a NOD32 antivírust, akár az ESET Smart Security biztonsági csomagot használják. A vizsgálatok szerint az új, 4.0 termék, valamint a korábbi 2.7-es programverziók nem érintettek. Ráadásul ez a bizonyos modul nem is minden 3-as verziót használó gépen okozott gondot, hanem csak néhánynál, pontos számokat nem ismerünk.

Egyes problémás gépeken lefagyást lehetett tapasztalni. Ilyenkor újraindítva a rendszert, néhány esetben az ESS vagy EAV ezek után is változatlanul jelezhet modulbetöltési hibaüzeneteket. Ha a javított frissítés után a program működése mégsem javulna meg - ekkor a "0x101a update error" üzenet látható, akkor sajnos csak az eltávolítás-újratelepítés segíthet teljesen kiküszöbölni ezt a problémát.

Egy másik lehetséges megoldás lehet még, amit viszont csak a tapasztaltabb felhasználóknak javasolnak, ha SAFE módban indított számítógépünkön a "Program Files\ESET\ESET Smart Security" mappából letöröljük az összes "em0*.dat" állományt, ugyanis ezzel is rávehető a program a már helyes, javított modulok automatikus újratöltésére. A cég egy külön részletes útmutatót tartalmazó aloldalt is létrehotott a hibaelhárítása érdekében:
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2164

A kellemetlenségért az ESET elnézést kért a felhasználóktól és nagyon sajnálja a történteket. A magyar forgalmazó Sicontact Kft. terméktámogatási csoportja pedig minden érintettnek igyekszik megadni a szükséges technikai segítséget mind e-mailben, mind pedig telefonon.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása