A pofátlanság csimborasszója

2009. április 03. 21:59 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Napjaink spam üzeneteinek döntő többsége valamilyen kínai eredetű kanadai gyógyszerész oldalra mutat. Egy apró kis momentum azonban megszinesíti hétköznapjainkat, és feleleveníti ezenközben a kedves klasszikus paradoxont, amiben "minden római hazudik" mondja a római hadvezér. És akkor nehéz eldönteni, ha ez most igaz, akkor nem igaz az, hogy... viszont ha hazudik, akkor meg az sem igaz, hogy... Na jó, hagyjuk az egészet, beszéljünk másról :-)

Semmi különös újdonságot nem mutat a mai kéretlen levél sem, amit a Gmail rendre szépen ki is tesz a spam mappába. Mondjuk ahhoz is kellhet már egy speciális gusztus, hogy valakinek megjöjjön a kedve egy "Ooxaj Uxaz" nevű linkre való kattintáshoz, de hát Istenem, nem vagyunk egyformák, van aki felfelé sikít a hullámvasúton.

Az is közismert, hogy az ilyen kéretlen levélben szereplő állítólagos hírlevél leiratkozást sem érdemes használni, hiszen ezzel csak megerősítjük, hogy igen, él a címünk, és még több szemét érkezik a továbbiakban, hiszen a címjegyzékeket folyamatosan adják-veszik a feketepiacon.

A fehérköpenyes dokik képei is variálódnak a dizájnban (lassan már Fábry is tarthatna egy külön Dizájn center special editiont az ilyen weblapokból), nővérkével, nővérke nélkül, kutya és gyerek ezúttal nincs, láthatóan alulműveltek a sikeres kinézet tárgykörében;-) De egy momentum látszólag állandó, az orvososnak látszó tisztes őszes halánték, amely megpróbálja "hitelesíteni" a bálnazsírból, oposszumürülékből és kutyatáp-örleményből ;-) vegyített hamis készítményeket. Jó hír lehet a nagyközönségnek, hogy az ilyen kapszuláktól eddigi tapasztalatok szerint kísérleti patkányok mindössze 13.2 százaléka pusztult el laboratóriumi körölmények között, ezért a roppant kedvező árfekvés miatt érdemes lehet rendelni ; -)

Ami viszont végképp mókás, hogy a weboldalak kinézetéhez szervesen hozzátartozik nemcsak a nemműködő, de azért látható "Contact us" menüpont, hanem találunk itt - mindenki kapaszkodjon, paradoxon következik - "Report spam" opciót is. Vagyis a spam levélben érkezett linken található weboldalba szemérmetlenül gyárilag beépített spam feljelentő gomb illeszkedik szervesen :-O Ez pedig már annyira perverz, hogy ha nem sírnánk, nevetnénk...

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dJw_ · http://rendszergazdak.blog.hu 2009.04.04. 12:02:02

no igen... némely spaminkább nevezhető tréfásnak, mint komolyanvenné bárki épeszű európai is... persze kérdés, hogy milyen hatékonysággal működik ugyanez a mail indiában, kínában, tajvanon... lehet hogy ők felfelé sikítanak? :D
süti beállítások módosítása