Mindenről az jut az eszébe...

2009. április 08. 07:12 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Lassan nem is lesz érdemes megnézni sem az e-mailek feladóját, sem pedig a levél tárgyát, az eredmény szinte mindig ugyanaz: kikötünk egy gyógyszertárban.

A post címe egyébként egy régi viccből való, amelyben a nő elmegy a pszihiáterhez, aki egy négyzetet rajzol egy papírra, és megkéri a pácienst, hogy mondja meg, mi jut róla eszébe. "Bent vagyok a szobában, egyszercsak feltépi az ajtót egy nagy drabális szőrös mellű férfi, és nyomban a magávé tesz". Az orvos hümmög, aztán rajzol egy háromszöget, és újra felteszi a kérdést. A nő máris válaszol: "Bent vagyok a sátorban, egyszercsak feltépi az ajtót egy nagy drabális szőrös mellű férfi, és nyomban a magávé tesz". Csóválja a fejét a doki, de azért újfent rajzol, ezúttal egy kört. "Bent vagyok a fürdőmedencében, egyszercsak feltépi az ajtót egy nagy drabális szőrös mellű férfi, és nyomban a magávé tesz". Az orvos elképedve kérdezi: Mondja asszonyom, magának mindenről ez jut az eszébe?! "Miért kérdi? Hát nem maga mutogat nekem ilyen képeket..."

Sose gondoltam volna, hogy ennyit fogunk foglalkozni az ilyen spam levelekkel, de valószínűleg másnak is tele a búrája és a postafiókja velük. A gazdasági válságot meglovagolva ímmel-ámmal beleírnak a subject mezőbe egy kis "personal loan information", meg "Credit card balance transfer", és "Bank account blocked" szöveget, de mélyen szánalmas módon kilóg a hatalmas lóláb, hiszen a szövegtörzs első sorában olvasható a "Subscribe to Men's Health today", azaz mosolygó tisztes őszes halándékú doki bácsi ajánlgatja kínai szerveren hostolt "kanadai gyógyszerész" boltját. Igenis kérünk több mézet a madzagra, legalább tegyenek úgy mintha Pamela Anderson videóját ajánlgatná, vagy legalább valami ingyen diplomát vagy nyelvvizsgát kínáljon, aztán majd csak a linkre kattintva derüljön ki számunkra, hogy hohó, hát ez nem is az, aminek mondja magát ;-) Ráadásul fantáziátlanul többnyire mi magunk vagyunk a "feladók" is. Ilyen mukinyulas, szinvonaltalan hanyag munkát még nem látott a világ, felhígult a "spammer szakma", egy percig sem lehet vitás :-)

Igaz, amikor más jut az eszébe, akkor a levélben már lehet például Conficker férget irtó állítólagos segédprogram vagy hamis botnet eltávolító, amely aztán mentesítés helyett jól letölt további kártevőket, illetve pénzt zsarol, és valljuk be, ez azért sokkal veszélyesebb. Akkor már inkább egy kis ungabunga vagy maradjon a patika...

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása