Hogy ki a feladó? Hát izé, ehhez kattints rá!

2009. május 19. 09:23 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Számos csalárd elektronikus képeslap kering már, sokféle ünneppel kapcsolatosan: ismerjük van mikulásos, húsvéti nyuszis, karácsonyos, vagy akár Valentin napos. És vannak a szürke hétköznapok, amiken ennek ellenére azért még jöhet "meglepetés" küldemény.

A Sophos kutatói nemrégiben figyeltek fel arra a virtuális üzenetre, amely egy rövid levélkét és benne egy animált bébi fejet tartalmazott. Az eredetileg portugál nyelvű levél nagyjából az alábbi szöveget tartalmazta:

"Az alábbi üzenet 5 napig érhető el.
Valaki küldött az Ön számára egy különleges titkos üzenetet:
Mondok egy titkot: Szeretlek!
Hogy láthassa, valójában ki is küldte az üzenetet, kattintson!"

Nos ez az a pont, ahol aztán a nem kívánt mellékhatások önálló életre kelnek, és aki bedől/elhisz/kattint, az gazdagabb lesz egy élettapasztalattal, valamint egy banki jelszólopó trójai programmal. És megint lesznek emberek, aki majd saját kárukon tanulnak meg ismét valamit :-( Úgy vélem, azoknak, akik például ezt a blogot is olvassák és meg is értik, nagyobb a felőssége, mint a többi átlagembernek, aki nem tud ezekről, nem is érti, stb. Nekünk kellene számítógépesen - persze nem Supermenként - de valahogy mégis többet, jobban segíteni a környezetünkben élő többi "non-geek"-nek. Nem volna szabad, hogy a kiszolgáltatottak, a magukat megvédeni nem tudók így járjanak :-(

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2009.05.19. 20:54:17

Épp ma jött egy mail bizonyos sgt. Cristopher Lewis amaerikai katonától, aki szeretne nekem 8 millió $-t átutalni. Aszongya Szaddam palotájában találta egy hordóban.
Szerinted? ;)
Jó, ez nem trükkös képeslap, csak egy szimpla spam a csupa nagybetűvel írott fajtából, csak gondoltam, azért elmesélem, még ez a típus sem halt ki.
süti beállítások módosítása