Jimmy visszatért

2009. július 06. 19:51 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ha a barátunktól kapunk levelet, az felettébb örvendetes. Ha viszont valaki ismeretlenül ír nekünk "KEDVES BARATOM" tárgysorú üzenetben, akinek nem mellesleg kéretlenül jövedelmező üzleti ajánlata is van, legszívesebben még a mostaninál is melegebb éghajlatra küldenénk egy bájos süncsalád társaságában.

Ezúttal a 419-es nigériai csalás új metemórfózisban jelentkezik, gazdasági válság esetén talán nagyobb is a csodavárási hajlam, mindenesetre az fájdalmasan sántít egy baráti levélben, hogy a jó pajtás, a kedves cimbora oltári slamposan "Undisclosed recipients" módon mindenkinek csak úgy odaadja ezt a remek baráti ajánlatot, és nem csak egyedül bennünket tisztel meg a határtalan bizalmával. Mondjuk magunk közt szólva vagy egy gigantikus lúzer az a dél-koreai bankigazgató, akinek csak egy hongkongi yahoos e-mail címre futja, vagy az is lehet, hogy egyben remek James Bond, és ezzel csak a kiemelkedő konspirációs skilljeit alkalmazta, hogy ezzel is levegyen bennünket a lábunkról.

Friss, meleg, mai termés, és bár maga a levél magyarul beszél, közben mi vígadunk sírva és csapkodjuk a térdünket. Az automatikus fordítás eredményeképpen Tuskó Hopkins, Csülök, Török Szultán és Fülig Jimmy nyári szabadságvesztésükről mind visszatértek, és biztosítottak arról, hogy "Megvan a hivatkozást a keresési valaki, aki megfelel az én javasolt üzleti kapcsolatot bele oda neki." Ettől a szerfelett kedvező hírtől most már sokkal nyugodtabbak lettünk, kevésbbé zihál a lélegzetünk, és bátran reméljük a dél-koreai bankigazgató valóban értesít majd, már alig várjuk.

Ott vagyunk már? Ott vagyunk már? Ott vagyunk már?

Egyelőre még nem reagáltak, pedig eddig már eltelt vagy 10 mp, és még mindig semmi ;-)

7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eladó lakás Pécs legszebb helyén · http://elado-lakas.internode.hu/ 2009.07.06. 22:00:14

Én is megkaptam! Nagyonjó, főleg az első mondat... :D

Fedup Sári 2009.07.06. 23:16:23

De most komolyan, mit csinál, ha magyarul visszaírok neki?

nemuccaszoc 2009.07.07. 07:19:24

Kedves BARATOM, JOSHI BARATOM.

szivárvány és szarhalom 2009.07.07. 08:01:31

@Fedup Sári: ráereszti a fordítót és csodálkozik, hogy milyen olvashatatlan lett...

misterx 2009.07.07. 08:29:12

Sztrovacsekek!
Kedves barátunk, "Peter Lee" nem hülye, sőt. Ezt a levelet alighanem minden kelet-európai nyelvre le gépi fordította és a országdomain szerint szétválogatva szétküldte a valahonnan vásárolt címeire.
Ha a sok ezerből vagy tízezerből akár csak egy hülye is akad (márpedig a nagy számok törvénye szerint akad, hiszen hallottunk már ilyen magyar rémtörténeteket is) akkor már jó üzletet csinált, pár hétig nem kell dolgozni mennie...

Andie 2009.07.07. 09:36:59

Javaslom ezt az oldalt: www.419eater.com/
Én fetrengtem néhány sztoritól. (pl amikor a mókus kirágta a faszobrot mire odaért a postán :)))

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2009.07.07. 19:10:08

Totál megrémültem, hogy Zámbó Jimmy tért vissza!!! Rambo, a frászt hoztad rám! 8-]
süti beállítások módosítása