Beteg a hóleopárd

2009. október 13. 17:01 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Úgy tűnik, a Macintoshnál is érdemes lesz előbb-utóbb bevezetni a korábbi Windows szabályt: csak akkor használjunk egy operációs rendszert, ha már a második Service Pack is megjelent hozzá. Durva adatvesztési hiba az Snow Leopardban.

A cikk szerző is falbaverhetné a fejét, ha mostanában guest-ként jelentkezett volna be, áldott szerencsére nem így történt, pedig már az első héten frissített. A dolog lényege nagyjából annyi, ha a rendszerbe valaki guest-ként jelentkezik be, majd ezután egy valódi accounttal lépünk be, akkor ez utóbbinak minden adata, beállítása törlődik.

A hibát igen sokan észlelték már, egyes forrásokból szeptember 12-i hibajelzésről is olvashattunk, az Apple pedig nyugtázta is, hogy tud a dologról, ám a javítás azonban mindmáig nem készült el, pedig több milliónyi felhasználót érint. Időközben megjelent egy remedy a Cnet oldalán, mit tegyen az, akinek emiatt elszálltak dolgai, hogyan hozhatja vissza a Home könyvtárát.

Amíg viszont végleges javítás nem történik, tanácsos a guest account átmeneti letiltása.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása