A lepkegyűjtő

2009. október 19. 16:12 - Csizmazia Darab István [Rambo]

4-3-2-1. A Tubela Management International bemutatja: hogyan lopjuk el felebarátaink MSN accountját, színes, szagos, szélesvásznú szovjet egészestés film, korhatár nélkül megtekinthető.

Kínai barátainkra senki sem mondhatja, hogy lassan dolgoznak, vagy hogy megalszik a tej a szájukban. A csalásban résztvevő domaint 2009. október 16-án jegyezték be, és amint a nagy nyilvánosság felé fordul, már költöznek is majd tovább. Addig azonban küldözgetik a csalárd üzeneteket - ahogy azt az F-Secure weblogban is láthatjuk. Jön egy üzenet, benne a linkkel, és aki nem azzal kel, nem azzal fekszik, hogy vigyázni kell a csalásokra, az a szokásos 5% társaságában szépen begépeli az accountját.

Már szinte minden webes figyelmeztető plugin feketelistázta, a WOT, a Site Advisor, Safe Web, stb. Megnyitni is csak Operaban sikerült, a Firefox már nem is akarta megjeleníteni egyáltalán.

Aki meg nem látta vagy olvasta a címadó művet, annak pedig jószívvel ajánlom John Fowles könyvét. Azt hiszem, azt kellene megszokni sokaknak, hogy nem csak nagy néha történik egy-egy csalási kísérlet, amit telente az öregek elmesélnek a fialakoknak a fonóban tanulságképpen, hanem úthengerszerűen borul ránk napi többszáz próbálkozás, és sokszor éppen a fiatalok tudnak segíteni a gyanútlan idősebbeknek. Messziről nézve meg ez is egy a sok közül, akik nevünkre-jeszavunkra hegyeznek. A Tubela Managementnek egyébként meg toll a fülébe, ha csak yta0h8a@126.com e-mail címre futja nekik, legalább a látszatra adhatnának, milyen szánalmas igénytelen konspirálás ez, 007 sünt nekik.

Azért egy valódi haszna mégiscsak van az adathalász weboldalnak. Akinek eddig sokat és fáradságosan törnie kellett a fejét megfelelő beikszelendő lottó számok miatt, az itt most ingyen tippeket kaphat minden weboldal frissítésekor az "Önnek x darab képe van a galériában" szöveg melletti véletlen számból ;-)

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atko 2009.10.19. 17:20:57

Aki hülye haljon meg.
És ha ez durván hangzik, akkor aki barom, az tanuljon meg bőgni a kérődzőek nyelvén.
Pedig a gondolkodás nem csak a főemlősök privilégiuma.
Múú én szóltam.

HoaxSpecialist · http://hacker.blog.hu 2009.10.22. 20:53:06

Amugy viccesek ezek az arcok, par honapja az egyik szerveruket nekialltunk bruteolni, nmapolni, pingelni par iprol. Utana 2-3 hetig a szinuket sem lattuk a piacon :D
süti beállítások módosítása