Teljes biztonságot nyújtó Registry bejegyzések

2010. április 01. 13:00 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Érdekes felvetéssel állt elő két olasz tudós. A számítógépes kártevők évekig tartó alapos viselkedés elemzése után öt olyan rejtett (hidden), és ezáltal nem megváltoztatható, nem törölhető Registry bejegyzést készítettek, amivel 100%-osan meg tudták védeni kísérleti laboratóriumokban tetszőleges Windows alapú számítógépet bármilyen vírustól, féregtől, hamis antivírustól vagy trójaitól.

A teszteredményeket független labóratóriumok többszörös ellenőrzések után is igazolva látták, bizonyítva ezzel a módszer hibátlan működését. Kártevők millióit vizsgálták éveken keresztül, viselkedés analiziseik eredményét mesterséges intelligenciát is magában foglaló rendszerrel dolgozták fel, amíg sikerült leszűkíteni azokat a kulcsfontosságú elemeket, amelynek alapján sikerült elérniük ezt a meghökkentő, de nagyon is sikeres eredményt. A teljes antivirus szakma is kiemelt figyelemmel kíséri Alfonso Scimmia és Henry Lippopotamo váratlan felfedezését, amelyet a kutatót igéretük szerint először velük ismertetnek majd.

Kísérletük eredményéről a nagyközönségnek jövő hónapban számolnak be majd teljes részletességgel a Computer Scientist de Aprile Otale című szaklapban, de amint ismertek lesznek a részletek, az online sajtó is hírt ad majd róla, így várhatóan mi is.

7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pete_r 2010.04.01. 13:10:01

Április elseje van! Szép jó napot kívánok mindenkinek.:D

cworm (törölt) 2010.04.01. 13:21:48

A címet elolvasva azt mondtam, "nocsak, érdekes lehet", de aztán a második mondat elolvasása után világossá vált a tréfa.:)

nyos 2010.04.01. 16:46:26

Tenyleg lehet olyan registry bejegyzest csinalni, amivel a rendszer mukodeskeptelenne valik, ezaltal kartevok reszere is tamadhatatlan. (persze hasznalhatatlan is, de ez reszletkerdes)

Apr. 1-et felreteve, a registry es a biztonsag kozt tenyleg van kapcsolat: amelyik gepen egyetlen registry bejegyzes sincs (mert olyan OS, amin nincs), az altalaban biztonsagosabb.

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.01. 19:07:47

Továbbá brit tudósok megállapították... :D

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.01. 19:09:10

@nyos: bocs, amit írtál, az valahol kapitális ökörség. Pl. VMS-en is van registry-szerűség, de arra nem mondanám, hogy nem biztonságos.

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2010.04.02. 08:38:39

Sajnos nincs ilyen varázs Registry kulcs, ezért nem zárnak be az antivírus cégek, és nyergelnek át terítők és díszműáruk terjesztésére ;-)

Ha valaki vette a fáradtságot, és az újság címét, meg a "tudósok" neveit megnézte translate.google-lel magyarul, az Registry függetlenül szagot kellett, hogy kapjon :-)

Nekem egyébként a csopaki webcamera tegnapi képe tetszett a legjobban :-D
antivirus.blog.hu/media/image/201004/apr1_2.jpg

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.04.09. 10:04:02

Nekem az "Aprile Otale" volt az a pont, ahol leesett a tantusz és röhögtem egy nagyon jót! Szép volt Rambo, jedi vagy még az Alderaanról!!! De tudod mi a kemény?

A TurulMeme.com április kilencedikei - azaz mai - értesítőjében a harmadik helyen szerepelt a hír! Szóval elég sokan beugrottak neki, bár kicsi késéssel. 8-)
süti beállítások módosítása