Itt az ajándék iTunes Voucher

2010. május 12. 12:10 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Beszélgetnek két sör mellett a hamis antivírusok fejlesztői. Janikám, a hamis AV megvolt, kitalált új programverzió kipipálva, a hamis adathelyreállítót én magam javasoltam, a múltkori nagyágyú hamis RIAA üzenet is megvolt, Macintoshra videokodek már szinte uncsi, adathalásztunk is már, Google linkeket naponta mérgezzük, milyen érdekességet nem találtunk még fel eddig? Hát Ferikém, most talán egy iTunes Voucherre lenne szükség, akárki meglássa!

És íme megszületett igen, csak most, csak nekünk. 50 dolláros ajándékutalvány az iTuneshoz, ajándokot kapni pedig jó, még ha nincs is épp Karácsony. A feladó (szemre legalább is) az iTunes Online Store <software@itunes.com>. Persze lehetne ez akár  csubakka@darthvader.hu is, technikai akadálya nincsen. Aki pedig még hisz a mesékben, és az ingyen ajándékokban, egy jól fejlett ZIP-nek látszó trójait vehet át. A megfertőzött gépén nyitott hátsó ajtón keresztül valóban elközlekedik jóval több, mint 50 dollár értékű ajándék, csak éppen kifelé csűrnek majd rajta a jelszavak, ellopott adatok.

A világban, de különös tekintettel igaz ez az internetre, egyszer s mindenkorra megszűnt az a régivágású hozzáállás, amikor automatikusan jó szándékot feltételezve mindig bizalommal lehettünk - vagy talán soha nem is létezett. It's over. Eladó az egész világ, és mindig azt kell nézni Piszkos Freddel szólva: Kavarják ezek vagy nem kavarják? És általában zömmel mindig kavarják. Csak a javunkat akarják ;-) Ne adjuk oda nekik!

Elvi síkon nem kizárt persze, hogy jó szándékú emberekkel hébe-hóba így is találkozzunk, de a számítógépes oktatásnak csak az egyik fele az, hol a power gomb, mi az az Internet Explorer és eszik vagy isszák a vírusirtót. A másik fele kötelezően annak kell(ene) lennie, hogy milyen valódi napi kockázatok vannak, mik lehetnek az intő jelek, mik a tipikus átverések, mik a követendő viselkedésmódok.

Ezt kell(ene) jelentenie a "valamit konyítok" a számítógéphez kijelentésnek, amitől sajnos még messze vagyunk. 

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atko 2010.05.12. 13:04:11

Sajnos az emberekben rögzült az, hogy az írott tartalom más mint az élő szó. Elfelejtik, hogy az interneten írott tartalmat olvasni idegenektől még a saját postaládánkban is olyan mintha az utca túloldalán álló idegen kiabálna át nekünk, hogy adjuk meg neki a személyes adatainkat.
Ahogy az életben úgy a neten sem kéne.
És itt most ideírhatnám régi kedvenc mondásom:
Aki hülye haljon meg!
De már úgy vagyok vele, hogy aki hülyévé teszi az embereket haljon meg :-)
Kiegészítve azzal, hogy az életben is elég nehéz lenne bárkiben megbízni, ha mindenki alakváltó lenne és nem rendelkezne egyéni azonosításra alkalmas jelöléssel. És a gyártók olyan házakat gyártanának, amiknek átlátszó a fala, és csak mindenféle mérnöki képzettség után tudnád függönnyel eltakarni a személyes dolgaidat, de a függönyöd a rendszeres mosás nélkül átlátszóvá válna amit csak kívülről veszel észre. És még folytathatnám.

Boorisz (törölt) 2010.05.12. 18:55:00

Az egészében az a jó, hogy ha jól tudom Mo.n még nem működik az ITunes.Persze ez nem jelenti, hogy egykét ember ne szívná meg.
süti beállítások módosítása