Ahol a Vistát még tényezőnek gondolják

2010. november 04. 14:45 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ha megnézzük akár a saját blogos szavazásunkat, vagy éppen a w3schools logjaiból nyert aktuális információkat, a Vista inkább csak a futottak még kategóriára predesztinált.

Egyszer már jól megvitattuk azt a jó kis felismerést, hogy milyen tuti ötlet volt a Windows Antivirus XP-nek nevezni egy hamis vírusirtót azon a piacon, ahol az XP toronymagasan vezette az oprendszerek versenyét. Ám azt is számításba kell venni, hogy az új fenyegetettségek soha nem a régiek helyett, hanem velük együtt, mellettük párhuzamosan jelennek meg. Ezért aztán jelennek meg rendre egyre újabbak és újabbak.

Ha mostanság nézzük az adatokat, jól látszik, hogy nyár végén-ősz elején nálunk már szépen átvette a vezetést a Win7 az XP-től. Ezért a kiberbűnözők ha már kattintásra vágytak, inkább lehetett volna a neve Antivirus Windows7 2010 is, de az majd biztos csak a jövő héten lesz aktuális ;-)

Mindenesetre se realitás-, se üzleti érzéke, se pedig mentsége nincs annak, aki az Antivirus Vista 2010-et és a Vista Antispyware 2010-et elkövette, így remélhetjük, a szokásos 5% bedölő palimadarat ezzel a névvel már nem biztos, hogy ki lehet fogni :-)

Az ilyen, és hasonnevű bekapott fertőzéseket egyébként szokás szerint nem egyszerű levakarni, ezért ehhez általában különféle részletes egyedi útmutatók, valamint eltávolítási segédeszközök állnak rendelkezésre.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása