Itt a Zeus trójai lehetséges utódja

2010. november 22. 12:30 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A szakemberek szerint az Ares trójai program tekinthető a korábbi botnet építő Zeus kártevő utódjának. A supporttal támogatott jelszólopó kártevőket terjesztő teljes készlet ára 6000 dollár, de csökkentett tudású kezdőcsomag már olcsóbban is kapható, 850 USD összegért.

A fejlesztők folyamatosan mindent megtesznek, hogy a kártékony kódokat terjeszteni szándékozók igényeit megfelelően kielégítsék. A későbbiekben is könnyen módosítható, moduláris elemekből álló készletet szinte mindenféle típusú támadáshoz - spamküldés, kártevőterjesztés, DDoS, stb. - könnyen használhatóvá tették, és kívánságra, illetve külön pénzért egyéb extrák, sőt folyamatos terméktámogatás is jár hozzá. Aki akarja, annak időlegesen bérelhető is.

Az anonim fizetést is megoldották a WebMoney segítségével, ahol sem a vevő, sem pedig az eladó nem tudja meg végül, igazából kivel is üzletelt.

A fejlesztők állítása szerint a megvásárolható Ares készlet minden egyes darabja teljesen egyedi, külön kívánságra például tetszés szerint banki azonosítók elleni támadásokhoz is tunningolható. A hatékony védekezési megoldáson mindenesetre mind a biztonsági programok fejlesztőinek és szakembereknek, mind pedig az egyszerű felhasználóknak folyamatosan dolgozniuk, illetve figyelniük kell.

Az én csak egy hétköznapi juzer vagyok szemléletnek vége, mindenkinek lehet olyan féltenivalója a számítógépén - legyen az végrendelet, orvosi vizsgálatok eredménye, önéletrajz, üzleti elszámolás, jelszólista vagy privát fotók - amelyek rossz kezekbe jutva sok kellemetlenséget okozhatnak.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prof. Perselus Piton 2010.11.23. 12:13:44

Szokták mondani, hogy nem haladok a korral, mert csekken fizetek, besétálok a bankba, ha kell valami, stb. És sosem szoktam tudni megvédeni magam az ilyen megjegyzésekkel szemben...de majd most :-)) csak bedobom, hogy Ares már les az adataitokra...

Komolyra fordítva a szót, azért ez tényleg elég ijesztő...

cworm (törölt) 2010.11.23. 13:42:42

És ez tényleg működik is, vagy olyanok ezek is, mint a fake av-k? :)
süti beállítások módosítása