És mai hívószavunk pedig: OpenCloud

2011. augusztus 30. 17:11 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A mai modern antivírusok egy része már támaszkodik valamennyire a cloud technológiára. Például az új 5-ös NOD32 leírása szerint a felhő alapú védelem esetében a felhasználók számítógépeire telepített védelmi szoftverek folyamatosan kapcsolatban állnak az ESET szervereivel, és egy új károkozó ellenszerének kibocsájtása után szinte azonnal frissíteni fogják a védelmüket.

Hasonló felhős szlogenek kísérik a viccesnek szánt videóval beharangozott Kaspersky 2012-es programverziójának ismertetését is: "a combination of cloud and local detections". A fentiek fényében ha egy új vírusirtó neve mellett láthatjuk a "Cloud" szócskát, az eredeti szereplőkön kívül na vajon ki profitálhat még ebből? Bingó, igen, úgy van, jól mondja, az nyerte meg a hangszórót, aki arra tippelt, az eheti hamis vírusirtók aktuális nevei is ezt fogják tartalmazni.

Az unalomig ismert zöld csíkos pajzs, az unalomig ismert "fizessél, mert szeretjük a sok pénzt" szabvány ablakok: vele szemben néz farkasszemet látszólag hiába a rengeteg poszt, cikk, a pénz útját is leleplező biztonsági szakértő, csilliónyi figyelmeztetés világszerte - és mindez mégis kevés. Az OpenCloud Antivirus már köztünk jár, és valójában annyi köze van a felhő alapú technológiához, mint a versenyszférában működő munkáltatóknak az egykulcsos jövedelemadóból adódó bércsökkenések kompenzációjához ;-). Ám nem kétséges, mégis van pénz a számlájukon.

Ára mindössze 52.95 USD, ami ahhoz képest, hogy Open is, meg Cloud is, sőt az Antivirus nevet szintén viseli: baráti és jutányos, ám ahhoz képest hogy nem csinál semmit, sőt még meg is fertőzi a gépet, kifejezetten sok. Egyetlen pozitívuma talán mégis lehet a dolognak, ez pedig a megértés. Mert más az látni az árat valamin, és más azt ki is fizetni. Nekünk nem kell a hajunkat tépni olyan "mi kerül ezen a Darius fotelon 7200 forintba" jellegű kérdéseken, tisztán és világosan tudjuk, látjuk, értjük, a semmi kerül ennyibe, és persze az is nyilvánvaló, hogyan lehet mindezzel 32 milliót keresni hetente.

Talán az, aki az ilyen tanulópénzt egyszer már sajátpénztárcájúlag kifizette, remélhetőleg utána már egy életre megjegyzi az idevágó tanulságokat. Reménykedjünk.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Hartwell White 2011.09.05. 19:16:54

Begyűrűztek az új trendek hát. Az aljas kamuantivírusírók pedig százával (ezrével?) fogják a madarakat. Meg kell tanulni: cipőt a cipőboltból, megbízható vírusirtót csakis jól csengő, bejáratott névtől.
süti beállítások módosítása