Itt az ötödik generációs védelem az ESET-től

2011. szeptember 15. 08:32 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az ESET bejelentette, hogy elérhető a NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security új változata az otthoni felhasználók számára.

A szoftverek ötödik generációja felhő alapú védelmet is tartalmaz, melynek segítségével az új kártevők felismerése még gyorsabbá és hatékonyabbá vált. Mostantól a felhasználók számítógépeire telepített védelmi szoftverek folyamatosan kapcsolatban állnak a gyártó szervereivel, és egy új károkozó beazonosítását követően szinte azonnal frissítik a védelmüket.

Emellett az ESET belső tesztjei szerint az új verziók ismételt kézi indítású víruskereséskor 20%-kal gyorsabban teljesítenek az előző generáció tagjainál, és a számítógép gyorsabb indítását is lehetővé teszik. Az ESET NOD32 Antivirus 5 és az ESET Smart Security 5 egyaránt lehetőséget nyújt a külső adathordozók vírusvizsgálatának egyéni konfigurálására, a Smart Security új verziójában pedig fejlődött a szülői felügyelet is, így a szülők a korábbinál könnyebben, kategóriák alapján választhatják ki, hogy mely weboldalakhoz kívánják letiltani gyermekeik hozzáférését.  

Egyelőre mindkét szoftverből kizárólag az otthoni felhasználóknak szánt kiadás jelent meg, a központi menedzsmentet és bővebb konfigurációs lehetőségeket tartalmazó üzleti változatokat 2012 első negyedévében bocsájtja ki a gyártó. Az ESET licencpolitikájának köszönhetően a jelenlegi verziók felhasználói díjmentesen térhetnek át az új változatokra

9 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mateo4 2011.10.08. 10:48:12

Lenne egy kérdésem! Avast! vírusírtó van a gépemen, de sok jót hallottam az ESET új verziójáról és szeretném kipróbálni. Megférnek egymás mellett anélkül, hogy fognák a gépet? Szerinted melyik a jobb? Előre is köszi: mateo4

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2011.10.08. 20:47:45

Szia Mateo4!

Én is úgy érzem, ez a mostani 5-ös nagyon jól sikerült. Egyszerre biztos nem tudod tesztelni próbálgatni, mert valósidejű védelemből egy időben csak egy lehet feltelepítve, ez fontos, vagyis egyik leszed, másik feltesz, így műdködik.

Ahogy utolsó pár teszteredményre emlékszem, mindkettő a kifejezetten gyorsak közül való, az ESET korábbi 3-as és 4-ese kicsit lassult, amit most az 5-ösben szépen javítottak.

Igazából én internetsecurity csomagban (vírusirtó, kémirtó, rootkit detektor, spamszűrő, HIPS, szülői felügyelet, tűzfal, stb.) gondolkodnék a helyedben, nem szimpla vírusirtóban, így a Smart Security szerintem megérhet egy próbát, amihez természetesen van 30 napos próbaidőszakos kulcs.

A melyik a jobb kérdéshez pedig ezt az URL-t ajánlom neked, további kellemes hétvégét:
itcafe.hu/tema/melyik_a_legjobb_virusirto_progi/hsz_1-50.html

mateo4 2011.10.09. 10:09:42

Köszi a választ, a cikket elolvastam és sokat segített, ahogy a válaszod is. :) Még egyszer köszi: mateo4

mateo4 2011.10.09. 10:15:53

Bocsi, de van még egy kérdésem: Mi van, ha lejár a 30 napos próbaidő?
Ismét előre is köszi: mateo4

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2011.10.09. 20:43:57

Ha lejár, akkor az alábbi lehetőségeid vannak:

- ha Chip vagy PC World olvasó vagy, akkor abban kapsz minden hónapban kódot

- megvásárolod a licencet, és itt vannak különféle kedvezmények is, például ha diák vagy, akkor 50%.

mateo4 2011.10.10. 16:33:34

Ismét köszi, még egy kérdés:

A NOD32 egy technológia?

(amúgy tényleg bocsi, hogy ilyen sokat kérdezek, de nem vagyok szakértője a témának és tényleg örülök, hogy válaszolsz :) )

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2011.10.13. 17:33:49

Hali!

Hát ezt lehet, hogy inkább találos kérdés, vagy valami nyereményjáték keretében kellett volna inkább, de mindegy, ha már így szóba került:-)

a NOD egy mozaik szó, szlovákul annyit jelent: Kórház a Merevlemez Szélén, még a fejlesztés kezdetén az ott ismert és kedvelt tv sorozat apropója adta a progi nevét.

mateo4 2011.10.16. 13:06:08

Helló!
Köszi, nem gondoltam volna, hogy a NOD32 egy mozaikszó. :-)
Még egy pár kérdés:
A 30 napos próbaverzió ideje akkor is fogy, ha nem használod a gépet?
Az ESET egy szlovák cég?

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2011.10.17. 14:23:12

Nem közeli rokonod véletlenül Columbo hadnagy?

Szerintem ha van még további kérdésed, lőj közvetlenül egy mailt nekem, vagy az info KUKAC sicontact PONT hu címre, és bizony mondom, válaszoltatik néked :-)))
süti beállítások módosítása