Magyar adathalász levél - én így szeretlek

2011. december 19. 15:50 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Patrick Chan nyelvzsenijét megszégyenítő stílussal érkezett Mr. Jacks Galopp venezuelai úriember úgynevezett "magyar nyelvű" adathalász levele postaládánkba, amely ugyan 18 millió angol fonttal kecsegtet, de végigolvasva őszintén szólva sokkal inkább késztet sírva röhögésre, semmint személyes adataink pedáns begépelésére.

Így közeledve az év vége felé meg kell állapítsuk, egy ilyen szürke fátyolos napon igenis megérdemlünk néha egy ilyen kéretlen levelet, bár a nyelvezetet látva a szilveszteri időzítés nyilvánvalóan stílszerűbb lett volna. A levélhez nincs mit hozzáfűzni, az úgy kerek ahogy van. A helyesíráson felül kissé kiábrándító még, hogy a címzettnél a körlevelekre jellemző "undisclosed-recipients" szerepel, ez enyhén csökkentheti a figyelmes olvasó örökösödésben való hatékony reménykedési faktorát.

"Jó napot.
Én vagyok Mr. Jackie Vágta a Harlesden, Észak-Nyugat-Londonban, itt Angliában. Dolgozom NatWest Bank London. Tiszteletben kell tartani, és kapcsolatban írok Önnek a saját irodai és szeretnék javasolni Önnek, hogy üzleti lesz óriási előnye, hogy mind a ketten. Az én osztály, hogy a Private Banking Manager (Greater London Regional Office), felfedeztem egy elhagyatott összege 18.500.000 £ GBP (Tizennyolc millió £ 500,000) egy fiók tartozik egyik Külföldi vásárlóink ​​Dr. Erin Jacobson, aki meghalt Egész családjával a Montana repülőgép-szerencsétlenségben március 23, 2009, útban egy csoporthoz ég vakáció.

A választás a kapcsolatot akkor volt, felkeltette a földrajzi adottságai, ahol élsz, különös érzékenysége miatt az ügylet, és a titoktartási itt. Most a bank várt bármely rokonok, hogy jöjjön fel a követelés, de senki sem tette ezt. Én személy szerint pervesztes lett megtalálását a rokonok már két éve, igyekszem az Ön hozzájárul ahhoz, hogy jelen van, mint a legközelebbi hozzátartozó / kedvezményezett az elhunyt úgy, hogy a bevételt e számla értéke 18.500.000 £ GBP fizethető meg.

Ez kerül folyósításra, vagy megosztani ez az arány, 60%-én és 40% az Ön számára. Én biztosított minden szükséges jogi dokumentumokat lehet használni biztonsági másolatot készíteni ezt az állítást mi a köze. Minden, amit kell, hogy töltse ki a neveket a dokumentumokhoz és legalizálja azt a bíróság itt kell bizonyítania Ön, mint a törvényes kedvezményezett.

Minden, amit igényelnek most a becsületes együttműködést, titoktartás és a bizalom ahhoz, hogy lássuk, az ügylet révén. Biztos vagyok benne, hogy ez alatt hajtják végre a törvényes előírás, amely megvédi a felhasználót a megsértése a törvény.

Kérjük, adja meg nekem a következő: mint már öt napon keresztül futnak. Ez nagyon sürgős PLEASE.
1. Teljes név
2. A telefonszám
3. A Kapcsolat cím.

Miután ment keresztül módszeres keresést, úgy döntöttem, hogy Önt abban a reményben, hogy megtalálja ezt a javaslatot érdekes. Kérjük, a visszaigazoló e az üzenetet, és jelzi az érdeklődést, én ellátják Önt a megfelelő információkkal. Törekednek arra, hogy tudassa velem a döntést, nem pedig hogy engem vár. Hívj, vagy írj után megkapta a mail vagy hívj a Tel:+447024011974,

Üdvözlettel,
Mr.Jacks Galopp.
********AVISO LEGAL**********
Este mensaje es privado y confidencial,  está dirigido exclusivamente al uso del correo institucional. Si usted ha recibido este mensaje por error, debe abstenerse de distribuirlo, copiarlo o usarlo en cualquier sentido. "

Hogy jó hírt is mondjunk, még sokáig védettek leszünk, ha az adathalászati levelekben az automatikus fordítások addig is tudják tartani ezt a jelentősen kiemelkedő színvonalat. A klasszikus vicc szerint, a "hogyan készül a mákos pacal" kérdésre az a helyes válasz, hogy véletlenül összeragadt két lap a szakácskönyvben. Kicsit ennek analógiájára itt a legszuperebb rész talán az, mikor a levélküldő még saját vezeték nevét is lefordította a programmal, így keletkezett aztán az "Én vagyok Mr. Jackie Vágta a Harlesden" kezdetű örökbecsű mondat. Őszintén reméljük, erre a hamis levélre sem Csisztu Zsuzsa, sem senki más nem fog válaszolni "sürgősen PLEASE" teljes névvel, pontos címmel, telefonszámmal.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása