Újabb BETA verziók az ESET-től

2012. május 21. 15:45 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ezúttal otthoni felhasználók számára vált elérhetővé az ESET Smart Security 6 BETA és a NOD32 Antivirus 6 BETA nyilvános tesztelés céljából. Itt a lopásgátló is, amely automatikusan megkeresi az eltűnt eszközt és amint wifi hálózathoz csatlakoznak vele, akkor aktuális pozícióját egy térképen láthatjuk, sőt beépített kamera esetén akár a tolvaj képét is - ez utóbbi műszaki újdonság mindkét termékben benne lesz.

Egy friss kutatás szerint a PC felhasználók egyre mobilabbak, az internetezők 63%-a már laptopon keresztül éri el a világhálót, 12%-uk pedig netbookot használ. A kutatás szerint a netezők a lopásgátló funkciót igénylik leginkább. A felhasználók 88%-a a jogosulatlan belépés megakadályozását a "szükséges" vagy a "jó, ha van" kategóriába sorolta, az adatlopás elleni védelemre pedig 84%-uk tartana igényt. Sajnos hat internetezőből egynek már van tapasztalata a személyes adatok kiszivárgásával kapcsolatban. Ezért is volt fontos az ESET számára, hogy a lopásgátló funkció bekerüljön a 6-os verzióba.

A két új program számos továbbfejlesztett funkcióval rendelkezik, ilyen többek között a megújult tűzfal és szülői felügyelet, a külső tárolóeszközök ellenőrző funkciója, a játékos üzemmód, és az üresjárat idején futtatott ellenőrzés, valamint a behatolás-megelőző rendszer.

Az üresjárat idején történő ellenőrzés (Idle-State Scanning) teljes keresést indít a számítógép tétlen állapotában, így kevésbé terheli a rendszert és kiszűri az inaktív kártevőket. Ez a funkció automatikusan kikapcsol, amennyiben az eszköz telepről működik.

A letöltés közbeni ellenőrzés (Scan While Downloading Files) funkció használatával pedig bizonyos fájltípusok esetén (mint például tömörített állományok, vagy okostelefon frissítések) csökkenthető az ellenőrzési idő azáltal, hogy a vizsgálat már letöltés közben megkezdődik.

Azt mindenesetre érdemes kihangsúlyozni, hogy a BETA verziók tesztelés céljából készülnek és nem ajánlott olyan éles rendszereken használni, amelyek kifejezetten fontos adatokat tartalmazhatnak. E publikus béták célja, hogy azokat minél több tesztelő minél szélesebb körben kipróbálhassa, az ESET technológiai részlegén pedig az elkövetkező hónapokban izgatottan várják majd az ezzel kapcsolatos visszajelzéseket. 

3 komment
Címkék: teszt beta nod32 eset 6.0

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Hartwell White 2012.05.27. 09:04:00

Van "elavulási" ideje ezeknek a bétáknak?

Csizmazia Darab István [Rambo] · http://antivirus.blog.hu 2012.05.28. 19:03:44

Amíg a termék béta stádiumban van, addig biztosan végig lehet ezzel a teszt kulccsal használni, illetve ha esetleg közben újabb béta verzió jönne, annak is lesz másik, de szintén ingyenes kódja.
süti beállítások módosítása