És ebből vegyen be naponta egyet!

2012. június 28. 11:48 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az Apple mostantól fokozott hangsúlyt fektet a biztonságra, így kedvenc hegyi oroszlánunk (Mountain Lion) napi automatikus frissítéseket fog majd kapni.

Akik emlékeznek két héttel korábbi hírünkre, olvashatták, hogyan változott meg az idők szelére hallgatva a Mac marketingüzenete "It doesn't get PC viruses"-ről "It's built to be safe"-re.

Az Adobe úgynevezett "csendes frissítés" technikáját alkalmazva mostantól folyamatosan fognak érkezni majd az update-k, amelyek titkosított kapcsolaton keresztül automatikusan fogják frissíteni az operációs rendszert.


Emlékezetes, hogy a Flashback trójai esetében még olyan szokatlan lépésekre is rákényszerült az Apple, mint Flashback Trojan Remover Tool nevű javítást kibocsátani, illetve gyakorlatától némiképp eltérve, a két verziónál régebbi, de sokak által mégis széles körben használt régi Leopard 10.5 alá is elkészítette a biztonsági javításokat.


Azt is öröm látni, hogy a korábbi lassú csiga megjelenésű Java patch-ek után újabban hamar reagálnak, és már nem ritka az sem, hogy az Oracle után akár órákkal is megjelennek az ilyen frissítéssel. Bízzunk benne, hogy ez a júliusban megjelenő rendszer jól fog működni, és hatékonyan fogja szolgálni a Mac-es gépek biztonságát, továbbá hogy a felhasználók közül senki sem fogja sajnálni rá azt a csekély 20 dollárnyi (4500 HUF) összeget.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása