Itt a lopásvédelemmel ellátott Smart Security 6

2013. január 18. 11:57 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Az ESET bemutatta termékeinek legfrissebb változatát: az ESET Smart Security 6-ot és az ESET NOD32 Antivirus 6-ot. Az új generációs termékek még jobban védenek a behatolások ellen, és a frissítésnek köszönhetően az ellenőrzési és tisztítási funkciók jelentősen javultak. 


Mindkét termék tartalmazza az ESET Social Media Scanner-t, így nagyobb biztonsággal használhatjuk a Facebookot is. Összességében sokat dolgoztak a fejlesztők, így például megújult az adathalászat elleni védelem, amely megvédi a felhasználót a fontos információk - például bankkártya- és hitelkártya-jelszavak - ellopásától. Személyi tűzfal nélkül nem is képzelhető el egy modern internet security csomag, hiszen ez figyeli a védett számítógép és a hálózat más számítógépei közötti teljes adatforgalmat, így a felhasználók biztonságosan használhatják a közösségi médiát, vásárolhatnak vagy intézhetik banki ügyeiket online.

Ugyancsak fontos megemlíteni, hogy az üresjárati ellenőrzés is jelentősen növeli a hatékonyságot, segítségével a védelmi program legújabb verziója a rendszer üresjáratának idején mélyreható ellenőrzést futtat a háttérben, ezáltal azelőtt észlelheti a potenciális kártevőket, mielőtt azok működésbe lépnének. Emellett a felhőből származó információk alapján az ESET szerverei dinamikus megbízhatósági listát építenek, amely érezhetően lerövidíti az ellenőrzési időt. Mind két termék rendelkezik Windows 8 minősítéssel,és "Windows 8 kompatibilis" logóval is.



A kiemelt újdonságok sorában elsőként a Lopásvédelmet említhetjük, ennek a szolgáltatásnak a használatbavételéhez létre kell hozni egy ehhez tartozó ESET fiókot. Ezután képet kaphatunk az elvesztett vagy ellopott eszköz aktivitásáról, megtekinthetjük az automatikusan készülő képernyőképeket, illetve az eszköz webkamerájával készült képeket, bekapcsolt WiFi esetén pedig IP-címek alapján az eszköz feltételezett helyeit is megtudhatjuk.


Jelentősen javítottak, és ezáltal hatékonyabbá, könnyebben kezelhetővé tették a Szülői felügyeleten is, ebben a szülők előre meghatározott kategóriákból könnyen kiválaszthatják, hogy milyen típusú weboldalak hozzáférését kívánják letiltani gyermekeik elől, az oldalak közé kézzel is fel tudunk venni saját linkeket, és természetesen ezen beállításainkat jelszóval védve tudjuk eltárolni.


A harmadik kiemelt újdonság a már említett Social Media Scanner, amely alkalmazás ellenőrzi az üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket is, hogy azok ne tehessenek kárt a gépben. A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink üzenőfalát is képes ellenőrzi.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HonlapCentrum (Pécs) · http://www.honlapkeszites-pecs.com 2013.01.20. 16:14:12

A leírtak alapján elég jónak tűnik, de vajon tényleg ennyire jó is?
süti beállítások módosítása