Charlie Miller és Mikko Hypponen az előadók közt

2013. szeptember 29. 20:12 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ugye senki nem felejtette el, hogy két hét múlva, 2013. október 11-12-én (pénteken és szombaton) a MOM Kulturális Központban (1124. Budapest, Csörsz u. 18.) Hacktivity Konferencia lesz, szám szerint a 10-ik.

Csak egy kis ízelítő, két IT-biztonsági sztárelőadó is szerepel majd a programban. Egyikük, Charlie Miller 5 évig dolgozott az NSA-nek, többek között feltörte a Mackbook Airt, az iPhone-t, és bohócot csinált a Safari és a Safari mobilalkalmazásának fejlesztőiből is. Ő maga a Twitteren csak úgy mutatkozik be: "I'm that Apple 0day guy".

A másik kiemelkedő szakértő Mikko Hypponen, aki a finn F-Secure cég kutatási vezetője. Több, mint 20 éve foglalkozik már informatikai biztonsággal és aktív szerepet vállalt a legjelentősebb számítógépes vírusok, például a Loveletter, a Conficker és a Stuxnet legyőzésében is.

A TED konferencián az informatikai biztonságról tartott előadását majdnem egymillióan látták és több mint 35 nyelvre fordították le. Rovata volt többek közt a New York Times-ban, a Wired-ben, a CNN-nél és a BBC-nél. Egyik legemlékezetesebb húzása volt, mikor tavalyelőtt meglátogatta azt a pakisztáni testvér párt, akik annak idején még 5 1/4 collos floppy lemezen az első PC-s Brain vírust készítették úgy, hogy a kódba még nevüket és címüket is beleírták.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása