Ismét nyertünk 450,000 eurót :-)

2014. július 04. 13:54 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Ha valaki valamilyen fatális tévedés folytán azt gondolta volna, hogy a gyalázatos magyar helyesírású, bikkfanyelvű átverős e-mailek kora 2014-ben esetleg már lejárt volna, azt ezennel ki kell ábrándítsuk.

Régi olvasóinknak ismerős lehet ez, hiszen már 2009. februárban is nyertünk a lottón, és aztán rögtön júliusban ismét leakaszthassuk a gigantikus lottónyereményt, végül megkoronáztuk mindezt 2012-ben azzal, hogy miénk lehessen egy vadonatúj, kártyafüggetlen Samsung Galaxy S II okostelefon. Szóval az átverési próbálkozások már évek óta folynak.

A magyar nyelv ellen elkövetett helyesírási merényleteket pedig főként korábbi bankok elleni adathalász kísérletekből, illetve a kéretlen üzleti ajánlatokból ismerhetjük. A gyaníthatóan automatikus fordítás eredményeképpen Tuskó Hopkins, Csülök, Török Szultán és Fülig Jimmy helyesírási stílusában kaphattunk hírt arról, hogy "Megvan a hivatkozást a keresési valaki, aki megfelel az én javasolt üzleti kapcsolatot bele oda neki." De mély nyomokat hagyhatott az olvasóközönségben Patrick Chan ügyvezető igazgató üzenete is, miszerint: "Miután az alapokat már sikeresen át a fiók, akkor a részesedése az arány jóvá kell hagynia mind a ketten. Én inkább el nem éri meg az én privát e-mail címét".

Mai levelünk ismét lottó nyerésről tájékoztat, ami mindenképpen pozitív, hiszen nyakunkon a hétvége, meg itt a nyaralási szezon is, és a 450 ezer eruróból legalább esélyünk lesz valamilyen all inclusive ellátással bíró egzotikus szigetre utazni ;-) Gratulálnak nekünk a 450,000.00 euróhoz, amelyet a nemzetközi e-mail lottó díjjal nyertünk, és a nagyobb hitelesség kedvéért "valódi" referencia számot is találunk benne: "Ref: ES/9420X2/68.". A kapcsolatfelvételhez pedig semmi mást nem kell tenni, mint hogy megfogadjuk az utasítást: "Az egyértelmuség és az eljárás Kapcsolat: STALLION MEGA IGÉNY AGENCY Mr; Juan Carlos". Nem hiányzik belőle a szokásos sürgetési formula sem, ami azért kell, hogy ne gondolkozzon sokat az címzett, hanem kattintson gyorsan MOST, és válaszoljon azonnal mellékelve a teljes nevet, lakcímet, életkort, foglalkozást, és telefonszámokat. Emiatt lett odabiggyesztve a legelejére, hogy "utolsó értesítést".

Bár a látszólagos feladó egy magyar webtárhelyszolgáltató domainjét mutatja, az üzenethez mellékeltek ezenkívül még egy spanyolországi (34) előhívóval rendelkező telefonszámot is, amelyen nyilvánvalóan Juan Carlos barátunk egyedül csak a mi hívásunkat várja türelmetlenül két bikaviadal és egy pohár Sangria között.

Összefoglalva: nem és nem, sírjunk együtt, de Bill Gates még mindig nem osztja szét vagyonát a közönséges földi halandók közt, és sajnos az e-mail címünkkel kihúzott ingyen lottós állítólagos nyereményből sem fogunk életünk szekerén jelentőset fordítani a könnyed és gazdag életstílus irányába - ez van. Remélhetőleg már mindenki higgadtan kezeli a hasonló kéretlen e-mail üzenetben érkező jó híreket, és nemcsak a szövegben elkövetett fajsúlyos magyartalanságok, hanem sokkal inkább a hihetetlensége és átverésgyanús tematikája miatt nem hisz el mindent, és törli ki azonnal válasz nélkül az ilyeneket.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása