Amazon Kindle frissítés a kanyarban

2016. március 22. 13:41 - Csizmazia Darab István [Rambo]

A dolgok internete kategória miatt egyre több kütyünk csatlakozik az internetre. És ami még a klasszikus számítógépeken felül számunkra érdekes lehet: vajon érkeznek-e hibajavító frissítések a különböző készülékekhez? Mobiltelefon esetén erre rendszeresen sajnos csak a Google Nexus, valamint egyes nevesebb Samsung és LG modellnél számíthatunk, de például Kindle könyvolvasók esetén jobb a helyzet, és ott pont most jött el egy végső frissítési határidő.

Az Amazon üzenete egyszerű: mindenki frissítsen, ellenkező esetben március 22. után nem fogunk tudni csatlakozni a Kindle Store webáruházhoz, nem tudunk letölteni a felhőből, és elvágjuk magunkat minden egyéb Kindle szolgáltatástól.

A kritikus hibákat javító frissítés minden egyes generációs modellhez rendelkezésre áll, értelemszerűen ezek Wifi-s kapcsolat mellett tölthetőek le.

A 2013 utáni 6-os és 7-es ebook reader modellek esetén nincs szükség a frissítésre, de minden korábbi gyártmány esetében részletese verzióinformációkkal szolgál az Amazon ezzel kapcsolatos weboldala. A lényeg, hogy csatlakozzunk a vezeték nélküli hálózatunkra, majd a Menu-Sync-Check segítségével töltsük le a friss verziót.

A tapasztalatok szerint ez a folyamat akár 2-3 újraindítást is eredményezhet, amíre az új szoftververzió végleg feltelepül.

A műszaki leírás azt is tartalmazza, hogy bár egyes modellekben elérhető a 2G/3G mobil kapcsolat is, a szoftver frissítés azonban csak és kizárólag a Wifi hálózathoz való csatlakozással végezhető el.


amazon iot update hibajavítás kindle store figyelmeztetés ebook reader könyv olvasó

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blobov 2016.03.23. 06:08:52

S miért pont egy olyan Kindle-t mutattok, amire nem kell a frissítést felrakni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.23. 11:31:53

Nekem a Touch csak egyszer indult újra.
süti beállítások módosítása