Ez történik a weben egy perc alatt

2022. szeptember 27. 15:22 - Csizmazia Darab István [Rambo]

Itt a legújabb, immár 10.0 Data Never Sleeps infografika, lássuk mi minden zajlik a neten mindössze 60 másodperc leforgása alatt.

A legfontosabb látnivaló az, hogy korábban mintha pedánsan ügyeltek volna arra a készítők, nehogy véletlenül is hasonló szerkezetű, ezáltal túl egyszerűen összehasonlítható legyen a régebbi változatokkal az aktuális statisztika.

Ezúttal viszont szerencsére vannak párhuzamos átfedések a kategóriákban, kezdjük is akkor ezekkel a könnyen nyomon követhető és párhuzamba állítható adatokkal.

A Google keresések száma a 2021-ben megjelent 9.0 verzióhoz képest a mostani 2022. szeptemberi mértéke 5.7 millióról 5.9 millióra nőtt, míg az Insta fotómegosztások is csak minimálisan változott, 65 millió után ez most 66 millió lett. A percenkénti YouTube stream letöltés mértéke 694 ezer volt korábban, most 500 órányi feltöltést tudunk ezzel szembeállítani. (Thanks to Geegee :)

A Snapchat is felfutóban volt, itt 2 millió után a 10-es ábrán 2.43 milliós számot találhatunk. Az Amazon költések viszont láthatóan meglódultak, a korábbi 283 ezer dollárról 443 ezer USD-re ugrott ez fel. A Venmo mobilfizetési szolgáltatás is jól teljesített, itt az előző 304 ezres érték 437 ezerre duzzadt.

Nézzük akkor, hol látható valamennyi csökkenés, visszaesés. Érdekes módon a a Twitterezési kedv is valamelyest lanyhult: az egy perc alatti 575 ezer tweet ezúttal már csak 347 ezer lett, persze ez is egy óriási szám a jó 5 milliárd internetező vonatkozásában.

Összességében a pandémia alatt felfutó online vásárlás, online konferenciázás, online ételrendelés és kripto műveletek időarányosan növekedtek, ehhez nyilván a részlegesen megmaradt homeoffice is hozzájárult.

És végül a szokásosnak mondható kártevős, illetve IT biztonsági vonatkozásokat is előrántjuk a korábbi, tavaly júniusban keltezett posztunkból. Az AVTest.org szerint meghaladta az 1.2 milliárdos számot a nyilvántartott egyedi kártékony kódok száma.

A haveibeenpwned.com pedig a korábbi adatokhoz képest mára már 11.9 milliárd feltört jelszó található, ez is egy beszédes szám, remélhetőleg mindenkinek azt mondja, hogy naprakész vírusvédelem, rendszeres operációs rendszer és alkalmazói program frissítés, valamint erős jelszó és kétfaktoros autentikáció hajrá előre.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2022.09.28. 22:18:43

Izé, meg a vaslőcs; a a jutubnál 2021-es 694 az ezer óra (lásd k betű) és streamelés, tehát letöltés.A 2022-es 500 az viszont sima 500 óra ( nincs k betű) és feltöltés...És már a sima 500 óra is ultrabrutál mennyiség.
Már elnézést, hogy kötözködök. :D
süti beállítások módosítása